fbpx
spot_img

„Ima neka tajna veza“ u Tuzli

Na poziv Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“  mladi  i talentovani glumac Milan Dimić predstavio se tuzlanskoj publici monodramom „Ima neka tajna veza“ u petak, 15. februara u Teatru Kabare u Tuzli.

Inspirisan poezijom i životom velikog pjesnika Duška Trifunovića Dimić je kroz stihove i pjesme dočarao uspomene na lijepe trenutke stvaranja, ali i teške životne drame pjesnika koji je ostao  upamćen po dvije stotine i trideset pjesama koje su komponovane i snimljene.

Trifunović je pisao za Bijelo dugme, Vajtu, Jadranku Stojaković, grupu “Zov”, Nedu Ukraden, Biseru Veletanlić, Maju Odžaklijevsku, Indekse, Zdravka Čolića, a posljednji u nizu bio je Željko Joksimović, s pjesmom Ima nešto u tom što me nećeš.

Od 1971. godine radio je na TV Sarajevo, kao urednik Omladinskog programa u kojem je najčešće predstavljao pripadnike sarajevske rok scene, i kao autor emisija na televiziji Sarajevo “Šta djeca znaju o zavičaju”. Preminuo je u Novom Sadu 2006. godine.

Režiju i dramaturgiju za ovu monodramu radio je sam glumac Milan Dimić.

Publika je bila oduševljena maestralnom glumom što je nagradila dugotrajnim aplauzom.

SPKD „Prosvjeta“ u Tuzli nastavlja svoj rad na njegovanju srpske kulturne baštine, ali i pružanju podrške mladim talentovanim ljudima da pokažu kreativnost.

 

 

Prethodni tekst
Sledeći tekst
SPKD "Prosvjeta" Tuzla
SPKD "Prosvjeta" Tuzla
Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ u Tuzli je osnovano 6. juna 1904. godine sa ciljem očuvanja srpske kulture i identiteta, razvija prosvjetne, kulturne, sportske i druge aktivnosti s drugim narodima u Bosni i Hercegovini, odnosno njihovim društvima.