fbpx
spot_img

Internacionalni haiku festival: „Priroda u oku“

III Književni festival  „KULTUROM DO PRIJATELJSTVA“

Večeras je izložbom karikatura Darka Drljevića i Luke Lagatora u ugostiteljskom objektu „Plavnica“ na samoj obali skadarskog jezera otvoren internacionalni haiku festival:“Priroda u oku“, a u sklopu III Književnog festivala: „ Kulturom do prijateljstva“ u organizaciji udruženja umjetnika „Vizija“ iz Golubovaca koje vodi Slavka Klikovac. A povod okupljanja je promocija zbornika haiku poezije „Priroda u oku“.

Prije toga, u toku dana radilo se na prijemu i smještaju gostiju gostiju nakog čega su gosti i domaćini posjetili Vinopodrum „Planatže 13.jul“ Šipčanik, obilazak vinopodruma, vinograda, kanjona Cijevne i Aerodroma Golubovci

Bogat kulturno umjetnički program

U toku večeri priređen je bogat kulturno umjetnički program u kojem su učestvovali guslar Rajko Radović, KUD Slobodan Aligrudić, kantautor Marinko Pavićević, klavir Simo Šišević,recitator Milica Radović, harmonika Šćepan Stojanović, Hor „Zvjezdice“ koje su oduševile sve prisutne. A svoje pjesme su govorili 60 pjesnika iz regiona.

Specuijalni gost je bio pjevač Zdravko Đuranović koji je po prvi put u javnosti otpjevao svoju pjesmu sa svog novog albuma.

Upriličena je izložba crteža djece polaznika Slikarsek radionice „Vizijom slikam“ – Golubovci.

Program se nastavlaj u naredna dva dana i završava se 27.avgusta.

Milenko Miško Jovanović

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.