fbpx

Izložba likovnih radova koji su nastali u ” Ratnoj školi”

foto: noviput.rs
foto: noviput.rs

Prošlog petka u Kulturnom centru u Jagodini otvorena je izložba likovnih dela nastalih u ,,Ratnoj školi”, koju je u vreme  NATO bombardovanja, formiralo pozorište ,,Stanislavski” na čelu sa prof. mr Sretkom Divljanom, pesnikom Sinišom Cvetković i prof. Petrom Maksimovćem.

 Na otvaranju Divljan je podsetio da se u to doba, zahvaljujući ubicama, zločincima, i maloumnicima, dogodilo da ova deca ne mogu da se smeju, igraju i da moraju da žive u podrumu bežeći od bombi…
Zahvaljujući ,,Ratnoj školi” deca su sačuvana od stresa.

,,Ratnu himnu škole” odsvirao je Petar Maksimović, profesor bečkog Konzervatorijuma i jedan od učitelja ,,Ratne škole”, ubojite stihove inspirisane tim vremenom pročitao Siniša Cvetković, pesnik, satiričar i, takođe, jedan od učitelja ,,Ratne škole”, i na kraju su studenti Fakulteta pedagoških nauka iz Jagodine izveli predstavu ,,San crne reke” o životu pukovnika i učitelja Aleksandra Pavlovića, u režiji Sretka Divljana.

Prethodni tekstLaku noć
Sledeći tekstSlika dana
Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".