fbpx
spot_img

Jelena Đoković otvorila rekonstruisani vrtić u Svilajncu

Biće 75 mesta za mališane iz opštine Svilajnac u okviru rekonstruisanog vrtića “Čarolija”. Naša fondacija je uložila 17.453.934,24 dinara u obnovu i opremanje dodatnih 420 m2 radnog prostora koji pripadaju predškolskoj ustanovi „Dečja radost“. 

Naša globalna direktorka, Jelena Đoković, je danas u opštini Svilajnac otvorila 44. vrtić po redu koji smo rekonstruisali i adaptirali. Rekonstruisane su tri radne sobe i zajednički prostor na prvom spratu zgrade, čime je omogućeno otvaranje tri nove grupe za mališane predškolskog uzrasta.

„Pružanje jednakih šansi deci iz svih krajeva naše zemlje je misija naše fondacije i ono ka čemu konstantno težimo. Sa PU „Dečja radost“ i opštinom Svilajnac sarađujemo još od 2014. godine, kada smo rekonstruisali i adaptirali predškolsku ustanovu nakon poplava i zadovoljstvo je vratiti se nazad ovako lepim povodom. Septembar uvek vezujemo za velike početke, a proširivanje kapaciteta postojećeg vrtića je ohrabrujući početak za decu koja će ovde moći da uče, druže se i dobiju pravu podršku“, izjavila je naša globalna direktorka Jelena Đoković.

Naš tim je do sada, kroz adaptaciju, izgradnju i opremanje predškolskih ustanova u Svilajncu, uložio više od 470.000 evra. Predsednik opštine Svilajnac, Predrag Manojlović, iskazao je zahvalnost fondaciji na kontinuiranoj podršci i nastojanju da svoj deci obezbedi uslove za srećnije detinjstvo.

 

„Mi nismo partneri samo na ovom projektu. Mi već pet godina radimo sa Fondacijom Novak Đoković i da nije bilo njih, naša deca posle poplava ne bi mogla ni da krenu u vrtić. Zahvalan sam im za taj veliki projekat, kao i zato što smo u brojnim selima u okolini uz njihovu pomoć otvorili dnevne boravke za predškolce. Mislimo da sva deca na svetu, u Srbiji, Svilajncu i u okolnim selima moraju da imaju jednake uslove za učenje i za igru. Svi građani opštine Svilajnac su srećni i ponosni što imaju Fondaciju Novak Đoković za partnera“, rekao je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

Pored građevinskih radova i rekonstrukcije prostora, za opremanje vrtića „Čarolija“ obezbeđen je i novi nameštaj, didaktika, igračke, knjige i sva prateća audio oprema kako bi boravak dece bio što kvalitetniji.

„Veoma sam ponosna što imam tu čast da novu radnu godinu započnemo u novim prostorijama, pri čemu veliku zahvalnost dugujemo Fondaciji Novak Đoković i našem osnivaču, Opštini Svilajnac. Dobili smo veoma kvalitetne uslove za boravak dece, sa prostorijama koje su opremljene u skladu sa njihovim uzrastom i potrebnim didaktičko-igrovnim materijalom za realizaciju vaspitno-obrazovnog rada koji prati pripremni predškolski program. Kako je i rani razvoj jedan od najbitnijih procesa odrastanja, deca će uživati u podsticajnom okruženju, pri čemu će moći da iskažu svoj razvojni potencijal, u prostoru u kom će učiti i sticati nova saznanja kroz igru“, rekla je Danijela Cuknić, direktorka PU „Dečja radost“.

Vrtić „Čarolija“ je 44. vrtić po redu u Srbiji koji je naš tim renovirao i adaptirao. Ovaj projekat podržali su kompanija Toza MarkovićTarkettEnmonHenkel-CeresitJUBGoodwill Pharm dooPanasonic Lighting Devices Serbia i Transfera doo.

 Izvor:  novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.