fbpx
spot_img

Jelena i Novak Đoković svečano otvorili 7. Drugarijadu

Više od 130 mališana iz manje razvijenih sredina, uzrasta od sedam do deset godina, provešće šest dana na Kopaoniku u okviru kampa prijateljstva Drugarijada, koji su svečano otvorili osnivači Jelena i Novak Đoković.

Učenici iz 13 isturenih odeljenja koja se nalaze u selima pri opštinama Sremska Mitrovica, Smederevo, Kragujevac, Aleksinac, Vlasotince i Irig, učestvovaće od 16. do 21. septembra u različitim aktivnostima organizovanim od strane našeg tima.

Tokom prethodnih godina na kampu prijateljstvu - Drugarijada učestvovalo je blizu 650 dece i 85 nastavnika iz 34 grada u Srbiji.

Tokom prethodnih godina na kampu prijateljstvu – Drugarijada učestvovalo je blizu 650 dece i 85 nastavnika iz 34 grada u Srbiji.

Ideja okupljanja je da se mališani, koji nemaju priliku da idu na ekskurzije, upoznaju, provedu vreme zajedno i razvijaju svoje veštine.

 “Deca nas uvek podsete šta je sreća i koliko je malo potrebno za iskren osmeh. Igra i druženje su najlepše uspomene iz detinjstva, a tim fondacije se svakodnevno trudi da takva sećanja ima svako dete u Srbiji. Nasmejana lica ovih mališana su najbolji pokazatelj da to što radimo, radimo kako treba i motivacija za nas da nastavimo dalje“, rekao je naš ko-osnivač Novak Đoković.

Premijernim izvođenjem himne fondacije u izvedbi pevačice Mari Mari i polaznika njene škole pevanja otpočela je dinamična ekskurzija sa mnoštvom sportskih i avanturističkih aktivnosti, kreativnih i umetničkih radionica, u kojima je tokom prethodnih godina učestvovalo blizu 650 dece i 85 nastavnika iz 34 grada u Srbiji.

 “Moto našeg kampa je Prijateljstvo bez granica, a održavanje sedmog po redu je dokaz da smo u toj misiji uspeli. Srećni smo zbog činjenice da je Drugarijada postala tradicija i da će nova generacija mališana poneti lepe uspomene sa Kopaonika koje će ih celog života podsećati na vrednosti prijateljstva i važnost poštovanja drugih. Naša fondacija već 12 godina predano radi na tome da za svako dete stvori jednake šanse, a upravo su igra i druženje jedan od preduslova za srećno detinjstvo koje je važno za formiranje ličnosti u kasnijim fazama“, istakla je globalna direktorka i ko-osnivač fondacije Jelena Đoković.

Srećni smo zbog činjenice da je Drugarijada postala tradicija i da će nova generacija mališana poneti lepe uspomene sa Kopaonika koje će ih celog života podsećati na vrednosti prijateljstva i važnost poštovanja drugih

“Srećni smo zbog činjenice da je Drugarijada postala tradicija i da će nova generacija mališana poneti lepe uspomene sa Kopaonika koje će ih celog života podsećati na vrednosti prijateljstva i važnost poštovanja drugih”, rekla je Jelena Đoković na svečanom otvaranju ovogodišnje Drugarijade.

Ove godine, nakon završetka kampa, isturenim odeljenjima koja su učestvovala na Drugarijadi biće donirani različiti uređaji i oprema koja će im obezbediti optimalne uslove za rad i druženje.

Veliku pomoć i podršku pri organizaciji Drugarijade pružili su Fondacija Princeze Šarlin, Dunav Osiguranje i JYSK, a značajan doprinos su dali i naši ostali partneri: Prima International School of BelgradeSkijališta SrbijeHotel JuniorHotel Zlatibor MONA, kompanija Studio Moderna brend Delimano, Tigar a.d. Fabrika ObućeMediGroupChips WayVoda VodaFruvitaJumbo TravelBonattiSoko ŠtarkEurocom InternationalTransfera, Pritt brend kompanije Henkel365ads i Leonida institut za edukaciju i lični razvoj.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.