fbpx
spot_img

Još jedno sjajno druženje u Bloku 19a na Novom Beogradu

Festival „Moj lepi park“ postaje tradicionalno mesto odlične zabave

Blok 19a na Novom Beogradu bio je domaćin festivala „Moj lepi park“ koji je pored dece i stanovnika ovog bloka okupio i brojnu decu iz okolnih blokova (21, 22 i 23). U organizaciji NVO „Moj lepi grad“ (a u saradnji sa sa partnerima TSB – Teniski savez Beograda, OŠ „Laza Kostić“ i OŠ „Jovan Dučić“ ) uz sufinansiranje Ministarstva za zaštitu životne sredine, posetiocima festivala je kroz brojne aktivnosti i podaktivnosti predstavljen glavni cilj festivala – promocija projekta „Eko oaza Blok 19a“ i ukazano na potrebu za više uređenih i oplemenjenih zelenih površina u gradovima. Promovisan je zdrav način života u urbanim sredinama i zdrave životne navike.

Festival je zbog svoje dinamike i raznovrsnog programa bio najinteresantniji najmlađim sugrađanima koji su kroz više radionica imali priliku da se upoznaju sa značajem ptica u parkovima i njihovim hranjenjem, ali i važnosti drveća i niskog rastinja u parkovima velikih gradova, kao što je Beograd. Sportske radionice donele su nezaboravne trenutke dobrog druženja i dobre zabave, dok je onlajn kviz znanja „Eko oaza“ imao značajan edukativno-informativni karakter za sve koji su uzeli učešće u njemu.

U saradnji sa Sekretarijatom za stambene i komunalne poslove i JKP „Zelenilo“ – Beograd, tokom trajanja festivala simbolično je zasađeno stablo platana zajedno sa australijskom ambasadorkom Ms Ruth Stewart i tim činom je najvljena radna akcija sadnje zelenila pod nazivom „Zeleni Beograd“ koja je planirana za 5.10.2018. na prostoru oko OŠ „Laza Kostić“ i „Jovan Dučić“. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da doniraju i da nam se pridruže u radnoj akciji kako bismo značajno uvećali zeleni fond ove urbane sredine.

Julijana Vincan
Julijana Vincan
Banaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.