fbpx
spot_img

Kako zaraditi od igranja video igrica?

U Startit Centru Inđija, 21. juna od 17 časova, održaće se meetup pod nazivom „Kako zaraditi od igrica“. Na meetupu će učestvovati nekoliko predavača, sa raznolikim iskustvom u toj industriji, bilo da igraju video igre ili da ih prave.

 

Predavanja su namenjena svima koji se interesuju u ceo proces pravljenja igara do plasiranja na tržište i zarade.

 

Teme i predavači

„Kako započeti razvoj video igara“

 

Prvi predavač je Stefan Stanković, student Visoke Tehnološke škole u Šapcu. Programiranjem se bavi još od srednje škole, gde je naučio programse jezike C, C++ i C#. Stefan je zajedno sa svoja dva drugara, još u srednjoj školi, napravio video igru Tropical Escape, koju je kupilo više od 800 ljudi na Steamu.

On će prisutnima pričati o razvoju video igara u Srbiji, kako započeti sopstveni projekat i kako ga plasirati na tržište.

 

„Kako preživeti od Game Development-a?“

 

Vuk Radošević je bivši student FTN-a i svestrani developer i dizajner igara koji se, pored pravljenja video igara, virtuelnih izložbi, prezentacija i iskustava, amaterski bavi glumom, volontira u dečjim kampovima i voli da pravi igre za iste.

 

Pored prethodnog rada u nekoliko novosadskih studija, Vuk je redovni posetilac game jam-ova i trenutno radi kao freelance game developer.

Podeliće sopstvena raznovrsna iskustva kako pozitivna tako i negativna u ovoj oblasti, kao i o tome kako živeti kao što nezavisniji game developer.

 

„Kako preživeti od Gejminga?“

 

Radosav Žugić, poznatiji u rodnom gradu kao „Vuk sa WoW Streeta”, završio je srednju Elektrotehničku školu u Inđiji, pa se preusmerio na ugostiteljstvo, a nakon prosvetnog rada vraća se nazad u svet IT-a. Sebe naziva stravstvenim gejmerom, a osim toga što zarađuje od igranja igrica, ima aspiracije za game development.

Radosav će pričati o tome kako je ušao u tu priču, kako funkcioniše sekundarno tržište roba i usluga u video igrama i konkretno o metodama za uspešnu zaradu od WoW-a (World of Warcraft).

 

Prijave

Prisustvo na meetup-u je besplatno, ali je važno prijaviti se, što zainteresovani mogu učiniti ovde.

 

Meetup počinje 21. juna u 17 časova, svako od predavača će pričati između 20 i 25 minuta, uključujući i prostor za pitanja.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.