fbpx
spot_img

Podsticaj: Ne objašnjavaj, voli!

 

Milena MilikićKako da te objasnim?

Postoji verovanje da se ljubav ne može objasniti? Ukoliko ipak uspevate da objasnite zašto vas je neko privukao, ili šta vam se kod nekog sviđa ne radi se o ljubavi već o čistoj zaljubljenosti u te osobine koje neko poseduje.
Hm… Nisam sigurna koliko je ovo uverenje ispravno, ali sam slušajući svoje prijateljice na osnovu postavljenog pitanja; ,, čime te privukao?,, jasno znala da li se radi o običnoj zanesenosti, zaljubljenosti, ili ljubavi.
 Pokazalo se da svaka koja je navela spoljašnu lepotu kao ,,to nešto,, što on ima, na kraju je je bila samo zanesena.Čim se pojavio neko lepši ovaj bi bio zabovljen.
 One koje su navodile da je dobar, nežan, pažljiv, na kraju su posle par meseci izlazile iz tih veza, jer se ispostavilo da su se zasitile svega toga.Ili bi pronašle nekog ko je više nežniji, i pažljiviji, ili bi osetile da one ne uživaju u tolikoj nežnosti.
 Na kraju, svaka koja nije umela da odgovori šta ju je privuklo kod tog nekog još uvek je sa njim, otkriva ga, posmatra i eksperimentiše sa svojim osećanjima.
 
Još uvek ne umem da te objasnim ljudima… 
Možda nije ni potrebno objašnjavati ljubav.U ljudskoj je prirodi, čini mi se, da svemu dajemo oblike, imena i nazive. Od nas samih, preko ulica,naših odnosa sa drugim ljudima, bolova, do napitaka. Definišemo pojave, opisujemo vazduh i objašnjavamo osećanja. Ne tako retko čujem osobe koje se svojski trude da opišu kako neki parfem miriše. Kako mesec sija. kako zvezda pada…
Ti si neistaženi deo mene…
Svako od nas ako se prisetimo osetio je nekad nešto kod jedne osobe. Svet posle tog imao je drugačiju boju. To je ljubav, zapravo. Nešto što nijedan pisac ovog sveta neće uspeti da opiše, niti jedan slikar da naslika, a ipak svima je dostupno i poznato. To je onaj osećaj unutar nas kada vas samo jedan pogled nekoga natera da vaše misli promene tok, a vaše lice dobije drugi oblik.
Zato je vrlo važno da se prepustite tom osećaju koji vas obuzme, bez potrebe da ga rasčlanjavate, definišete i objašnjavate. Jednostavno, ne pokušavajte da odgonetnete što vas je baš ta osoba privukla, jer ako uspete, radi se samo o zaljubljenosti.
Prepoznaju te u meni po lepoti mog osmeha…
I ne stidite se da pokažete da ste zaljubljeni i srećni. Hajde da obojimo svet najlepšim bojama ljubavi. Možemo to, samo je potrebno da volimo zato što je to u ljudskoj prirodi, isto koliko i svakodnevne stvari.
Vaša Milena
Milena Milikić
Milena Milikić
Rođena je 1987. godine. Poeziju čita i piše od osnovne škole. Recitator. Iza sebe ima objavljenu zbirku poezije pod nazivom ,,Povratak ljubavi” . Priprema svoj prvi roman.