fbpx
spot_img

Knjige iz „Nekazano“ u bečkoj biblioteci

Lončar i Matićka

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano iz Bara, doniralo je Austrijsko – srpskom kulturnom društvu „Vilhelmina Mina Karadžić“ pedesetak knjiga iz svog bogatog izdavašta.

Knjige je u ime Nekazano uručio Labud N. Lončar, predsednik udruženja „Nekazano“ iz Bara na radnom sastanku sa  prof. Svetlana Matić, predsjednicom ASKD „Vilhelmina  Mina Karadžić“ iz Beča.

Tom prilikom prof. Matić  je istakla: „Austrjsko – srpsko kulturno društvo „Vilhelmina Mina Karadžić“ zahvaljuje se, za donaciju knjiga biblioteci „Mina Karadžić” u Beču.  Interensantne naslove, vredne pažnje budućih čitalaca.  Ovom prilikom bilo je reči i o budućim koracima, vezanim za saradnju dva udruženja, koja okupljaju veliki broj književnika i poslenika kulture i umetnosti širom sveta. Razgovor je protekao u prijatnoj i radnoj atmosferi. ASKD „Vilhelmina  Mina Karadžić“ upućuje iskrene čestitke svim članovima Međunarodnog udruženja stvaralaca i umjetnika „Nekazano“, povodom održanog petog po redu, Međunarodnog susreta pisaca u Baru „Pjesnik svetionik“. Biblioteka „Mina Karadžić“ u Beču formirana je zbog zbližavanja i upoznavanja naroda na našim prostorima. ASKD „Vilhelmina  Mina Karadžić“ je uspjelo da u Beču postavi spomen ploču „Vilhelmina Mina Karadžić“ u Baču. Austrijski zakoni su veoma sztogi ali zbog poštovanja prema našem narodu i samom udruženju dobili smo dozvolu i Spomen ploča je postavljena.“

Sa promocije

 

 

Saradnju i ovu donaciju  Lončar komentariše:„Saradnja sa prof. Svetlana Matić i ASKD  je duga i plodna. Tako jr 2019. god. u kripti hrama Sv. Jovana Vladimira, u Baru,  promovisana knjiga “Pevam danju, pevam noću – pisma Mini Karadžić” akademika prof. Svetlane Matić. Organizator je bilo naše Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano”. Raduje nas činjenica da će knjige naših članova i naših prijatelja naći put do ljubitelja lijepe pisane riječi i u Beču. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i u buduće“.

*

Austrijsko-srpsko kulturno društvo „Vilhelmina Mina Karadžić“ osnovano je 30. oktobra 2019. godine u Beču. Registrovano je u Direkciji pokrajinske policije u Beču – Referat za poslove udruženja, prava okupljanja i medije. U skladu sa Statutom predsednik/ca zastupa Udruženje prema trećim licima. Društvo je upisano u evidenciju Organizacija u dijaspori i organizacija Srba u regionu u Beogradu. Austrijsko-srpsko kulturno društvo “Vilhelmina Mina Karadžić” je ravnopravni član Zajednice srpskih klubova u Beču, od marta 2020. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.