fbpx

Književno društvo “Zapis” i Kulturni centar Gornji Milanovac objavili su literarni konkurs za školarce na temu “Zavičaj”

Raspisan literarni konkurs za školarce

     Povodom Dana opštine Gornji Milanovac i obeležavanja dvesta godina od podizanja Drugog srpaskog ustanka, Književno društvo “Zapis” i Kulturni centar minule sedmice objavili su literarni konkurs za školarce na temu “Zavičaj”.
– U izboru i formulaciji uže teme, kao i u pogledu literarne forme (poezija ili proza) ostavlja se potpuna sloboda učesnicima konkursa. Naime, mogu pisati o prirodnim lepotama zavičaja, Takovskom ustanku i drugim znamenitim događajima i ličnostima iz našeg kraja ili ogledati se u umetničkoj obradi legendi, predanja ili narodnih običaja, ističe Radoš Marković, član KD “Zapis”.
Na Konkursu mogu učestvovati učenici viših razreda osnovne škole i srednjoškolci, sa najviše dva rada, od kojih jedan može da bude u stihu, a drugi u prozi.
Proglašenje najboljih obaviće se na književnoj večeri koja će biti upriličena u okviru svečanosti povodom Dana opštine.
Troje najuspešnijih biće primljeno u Književno društvo “Zapis”, a njihovi radovi, sa još sedmoro učesnika, biće objavljeni u almanahu “Petnaesti god”. Svih desetoro najuspešnijih, u znak priznanja dobiće nagrade u knjigama i diplome.
Svoje radove, učesnici Konkursa, treba da dostave najkasnije do 31. marta ove godine na adresu: Kulturni centar (za Konkurs KD “Zapis”), Trg kneza Mihaila 1, 32300 Gornji Milanovac.

KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje