fbpx
spot_img

Koncert decenije u srcu Srbije! Zvezde Radio Beograda oduševile publiku!

Istaknuta, poznata interpretatorka starogradske, izvorne i zabavne muzike, vokalna solistkinja Radio Televizije Srbije i Radio Beograda, priredila je nedavno pravi trosatni spektakl u velikoj dvorani najstarijeg pozorišta u Srbiji, povodom proslavljanja profesionalne umetničke decenije rada i stvaralaštva!

Uz gromoglasne ovacije i aplauze koji su pratili svaku maestralno izvedenu kompoziciju u okviru bogatog umetničkog repertoara u krcatoj dvorani knjaževsko-srpskog Teatra u Kragujevcu, uz specijalne goste, darove i bukete cveća protekao je dugoočekivani solistički koncert naše slavne nacionalne, istaknute umetnice Milene Lazarević Popović.

Milenin solistički koncert otvorila je rečima srdačne dobrodošlice koleginica iz Radio Beograda eminetna Vesna Dimić. Publika je na početku koncertnog projekta imala prilike da uživa u najlepšim internacionalnim evergreen numerama, potom u numerama filmske muzike, romansama, ruskim pesmama,zabavnim notama eks Jugoslavije. U drugom delu koncerta, umetnica se predstavila najlepšim tradicionalnim pesmama Balkana: „Mila nano“, „Maramica svilenica“, „Kraj tanana šadrvana“, „U stambolu na Bosforu“, „Mujo kuje“, „Još ne sviće rujna zora“, „Šetajući pored Ljubovića“, „Da znaeš mori mome“, „Otvori mi belo lenče“, „Lihnida“, „Opa nina naj“ i mnogim drugim zabeleženim manje poznatimpesmama u balkanskoj muzičkoj enciklopediji.

Njeno muzičko putovanje je započelo uz zvuke violine koncert majstora velikog narodnog orkestra Radio Televizije Srbije Milana Ilića i prominentnog pijaniste Dušana Radoičića, takođe istaknutog umetnikaJavnog servisa Srbije. Izlazak na scenu u drugom delu koncertapropraćenje takođedugotrajnim aplauzom publike, uz zvuke narodne muzike jugoistočne Evrope u pratnji umetničkog narodnog orkestra „Trag Balkana“ pod upravom Dejana Ognjanovića. Kragujevčani i ostali posetioci iz svih krajeva Srbije, osetilisu iskrenost emocije kojom je autorka koncerta želela da se obrati, po čemu će zaista biti istaknuta na mnogim muzičkim scenama širom kontinenta.

Specijalni gosti renomirana vokalna umetnica Merima Njegomir, Bijana Petković, Vesna Dimić, Dejana Đekić Lazović, Tatjana Lazičić Popović, Marko Lazović i Đorđe Svilkić priredili su nezaboravne trenutke interpretirajući najlepšeantologijske pesme. Čitav kulturno – umetnički program je bio obojen narodnim kolima Srbije i stihovima srpskih pesnika.

Solistički koncert Milene Lazarević Popović koji je nosio naziv „Muzika kao govor emocije“ još jednom je potvrdio autorkinu misiju u očuvanju nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije i Balkana od zaborava. Želela je da kroz isti projekat podseti prisutne na arhaičnost, autohtonost srpskog govora, folklor i mentalitet naroda sa ovih prostora. Ovo je jedan od koncerata koji je posve obeležio ovogodišnju jesenju umetničku scenu Srbije. Poznata kao vrsna interpretatorka svih žanrova u muzici, Milena je svojim raskošnim glasom priredila emotivni eskapizam kod publike!Iz razloga jer koncertnih karata na pozorišnoj biletarnici više nije bilo, ona je publici obećala još zajedničkih druženja u Beogradu i ostalim gradovima Srbije.

Foto: Privatna arhiva

Novinar Marko Spirić 

PRIJATELJ PORTALA POKAZIVAČ

Frizerski studio Nidža – M         

Vlasinska broj 2 – Vranje

Telefon 064/264-9-602

KIROPRATKIČAR IVICA CVETKOVIĆ
ulica Čestelinska broj 22, Vranje 17501 (kod gradskog parka)
Zakazivanje na broj: 060/74-13-699

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.