fbpx
spot_img

Konjotrk u vremenu Dušan Puača

T O R N A D O

Tornado u sezoni jako divlja i ruši sve pred sobom.
Međutim, jedan je drugačiji. Ko god da je čitao strip i gledao film o Osvetniku Zorou, znao je da konj Tornado igra veoma važnu ulogu u životu Zoroa. Naročito je poznato njegovo čuveno propinjanje na zadnje noge, pa onda jak galop kojim je izmicao progoniteljima. Tornado je činio sve da budu neuhvatljivi.
Maska preko očiju Zoroa i njegov vitki stas mamili su čežnjive uzdahe senjorita a boga mi i senjora širom Španije. Kada je dospeo na filmsko platno Zoro je stekao još veći srceparajući, zavodnički status širom sveta.
Da je kojim slučajem bilo bioskopa za konje, Tornado bi bio sigurno jedan od najvećih zavodnika među konjskim svetom. U svoj svojoj gracioznosti i snazi koja krasi konjski rod.
Samosvestan, temperamentan, iako bez medijske podrške, bio je zadovoljan svojim izgledom i statusom. Kako i ne bi, kada je počeo da ulazi čak i u priče.

Nebojša Čandić
Nebojša Čandić
Student iz Doboja, koji nije zapalio žito. Neko. Homo ludens. Uža specijalnost - igra riječima i kuvanje turske kafe u bosanskom loncu. Slobodnog vremena nema, jer ga provodi glumeći da je zauzet.