fbpx
spot_img

Konkurs za deveti broj časopisa NEKAZANO

Međunarodno udruženje „Nekazano“ iz Bara
raspisuje konkurs za deveti broj časopisa 
„NEKAZANO“ – časopis za kulturu i umjetnost

 

Vaše pjesme, priče, eseje, prikaze, aforizme šaljite na: 

 

[email protected]

 

 Rok za slanje radova je 10. februar 2022. god.

–  Zainteresovani autori mogu poslati po jednu pjesmu, priču ili prikaz. Do pet aforizama.

Dužina pjesme do 28 stihova, priča veličine do dvije stranice A5 formata.

– Radove iskljućivo slati kao Word dokument font: Times New Roman, veličina 12.  

– Radovi mogu biti neobjavlivjani i objavljivani..

–   Radovi moraju biti lektorisani

– Radove slati na ćiriličnom i latiničnom pismu i na svim jezicima regiona i svijeta. Napisati svoju tačnu adresu i broj telefona.

– Autori koji šalju radove na maternjem jeziku (makedonski, ruski, bugarski, poljski, turski, slovenački i sl.) moraju biti kvalitetno prevedeni na srpski jezik.

– Samim slanjem svojih radova potvrđujete da ste vi autori pomenutih radova.

– Kao i ranije pretplata, štampa i troškovi dostave iznose 5,00 €.

– Dostava se na teritoriji Cren Gore poštom a van Crne Gore preko naših članova po gradovima i poštom.

– Dostava se vrši po dobijanju časopisa iz štampe.

Osobe za kontakt: Goran Radičević, Miroslav – Mišo Bakrač, Mirjana Svetozarević, Nataša Lečić, Gordana Srećković, Vojin Trivunović, Damir Maras, Željko Bilankov i Slavica Šešum.

 

Labud Lončar
Labud Lončar
Labud N. Lončar, rođen je 1964.god. u Ivangradu, današnje Berane. Pjesnik, prozni pisac i kolumnista. Bavi se pisanjem poezije i proze. Organizator mnogih kulturnih manifestacija i promocija. Osnivač i predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara. Član je Udruženja književnika Srbije i međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara, kao i mnogih drugih Udruženja književnika putem društvenih mreža. Zastupljen je u tridesetak domaćih i stranih antologija i zbornika. Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Pjesme su mu prevedene na engleski, francuski, njemački, poljski, ruski, rusinski, makedonski I bugarski jezik. Objavio je pet knjiga poezije: „Rođenje suze“, „Ostavljanja“, „Na poleđini sna“, „Ako prećutim pjesmu“I “Sidro noći” kao i knjigu kratkih priča „Svako ostavi neki trag“. Osnivač je i urednik časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“, kao i časopisa za haiku „Nekazano“ ujedno je i osnivač i glavni urednik portala za kulturu iumjetnost „Nekazano“. Osnivač je Festivala ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“. Živi i stvara u Baru