fbpx
spot_img

Konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina

Somborski književni festival i Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru raspisuju konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina.

 

Opšte informacije

Konkurs je namenjen autorima sa jednim izdanjem iza sebe, a cilj je da pomogne piscima mlađe generacije da prevaziđu, tzv. problem druge knjige.

Jedan autor može poslati više od jednog rukopisa. U razmatranje za nagradu ulaze rukopisi bez obzira na žanrovsku određenost (proza, poezija, drama, esej, kritika, književnost za decu, poližanrovska dela).

Žiri u sastavu Branislav Živanović, Dragan Babić i Tamara Babić objaviće rezultate najkasnije do 1. marta 2020. godine. Nagrada, koja se sastoji iz povelje i štampanja nagrađenog rukopisa, biće uručena tokom Somborskog književnog festivala u maju 2020. godine.

Autor izabranog rukopisa biće lično obavešten. Ime pobednika konkursa biće objavljeno na sajtu Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i u relevantnim štampanim i elektronskim medijima.

 

Ko može da se prijavi?

Pravo da konkurišu imaju autori mlađi od 35 godina sa jednom objavljenom knjigom.

 

Način i rok prijave

Rukopise treba poslati elektronski na adresu [email protected].

 

Konkurs je otvoren do 31. januara 2020. godine.

Potrebno je poslati dva dokumenta:

  1. rukopis potpisan šifrom i
  2. razrešenje šifre, koje treba da sadrži sledeće podatke: ime i prezime autora, kraću biografiju, kontakt autora, kratak opis, kritiku ili recenziju prve knjige.

 

Rukopis koji se šalje na konkurs mora biti potpisan šifrom i predstavljati originalno autorsko delo na srpskom jeziku, dok delovi rukopisa mogu biti ranije objavljeni.

Dodatne informacije

Dodatne informacije o konkursu možete dobiti putem mejla: [email protected]

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.