fbpx
spot_img

Konkurs za Nagradu „Milutin Bojić“ za mlade pesnike

Biblioteka „Milutin Bojić“ raspisala je konkurs za Nagradu „Milutin Bojić“ za 2019. godinu za mlade pesnike.

 

Pravo učešća na konkursu imaju mladi pesnici do 35 godina, a šestu godinu za redom, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, pobedniku će kao nagrada biti uručena povelja i odštampana knjiga pesama u izdanju biblioteke.

 

Propozicije:

  • Pesnici dostavljaju ciklus od najmanje 10, a najviše 30 pesama, odštampanih ili čitko napisanih rukom.
  • Radove potpisati šifrom, u četiri primerka. Rešenje šifre, kao i ciklus pesama, poslati u posebnoj koverti, na adresu: Biblioteka „Milutin Bojić“, Ilije Garašanina 5, 11000 Beograd, s naznakom „Za pesnički konkurs“, ili na imejl konkurs@milutinbojic.org.rs s naznakom „Za pesnički konkurs“. Ukoliko se rad šalje imejlom, onda treba da idu u dva odvojena Vord fajla: u prvom su pesme potpisane šifrom, a u drugom je rešenje šifre s punim imenom i prezimenom, adresom, brojem telefona i imejl adresom. Radove slati u Vordu (Word), Tajms nju romanu (Times New Roman), veličina slova 12, ćiriličnim ili latiničnim pismom. Radove takođe možete poslati u ODF formatu koristeći font (Cantarell) veličine 12, ćiriličnim ili latiničnim pismom.
  • Učesnicima konkursa se ne plaća autorsko pravo, a radovi se ne vraćaju.

 

Konkurs je otvoren do 30. aprila 2019. godine. Kao blagovremeno poslate smatraće se one prijave kojima na koverti kao datum slanja bude stajao bilo koji dan od dana objave konkursa, zaključno sa 30. aprilom 2019.

 

Odluku o najboljem doneće žiri u čijem su sastavu ugledni književni kritičari Mileta Aćimović Ivkov (predsednik žirija) i Slađana Ilić, kao i pesnik Darko Daničić. Proglašenje pobednika konkursa biće održano na dan biblioteke, 19. maja 2019, u matičnom odeljenju biblioteke u Beogradu.

 

Ustanovljenjem Nagrade „Milutin Bojić“ biblioteka želi da afirmiše i podstakne stvaralaštvo mladih i darovitih pesnika, kao i da na taj način populariše poeziju.

 

Konkursom naročito želimo da podsetimo na život i delo velikog srpskog pesnika Milutina Bojića. Zbog toga je poželjno da prispeli radovi budu pisani u duhu poezije samog Milutina Bojića. Zbirku poezije možete pogledati na adresi poezija.milutinbojic.org.rs

 

Uvereni smo da konkursom za Nagradu „Milutin Bojić“ omogućavamo da se na književnoj sceni pojave nova i vredna imena srpske poezije.

 

Za sve bliže informacije zainteresovani mogu da se jave na imejl: konkurs@milutinbojic.org.rs ili pozovu na telefon 011/3242-418 (Olga Ječmenica).

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.