fbpx

Košarka: Amerikanci pojačali Partizan

Posle Stefana Birčevića, Đorđa Majstorovića i Branislava Ratkovice, novi igrači najtrofejnijeg srpskog kluba su Frenk Robinson i Vilijam Hačer. Amerikanac Robinson igra na poziciji krila, visok je 193 santimetara, a poslednji klub za koji je nastupao je turski Istanbul. Tokom karijere promenio je veliki broj klubova i sa uspehom je nastupao u Finskoj, Gruziji, Nemačkoj, Poljskoj, Ukrajini, Izraelu, Sloveniji… Zanimljivo je da je tokom karijere već sarađivao sa trenerom Partizana Aleksandrom Džikićem, pa mu njegov rad neće biti nikakva novost.

Odmah nakon Robinsona Partizan je pojačao i iskusni Amerikanac Vilijam Hačer, koji igra na poziciji plejmejkera. U crno-bele dolazi iz grčkog šampionata, u kojem je nastupao za PAOK zajedno sa nekadašnjim igračem Partizana Milenkom Tepićem. Njegov dolazak u Partizan potvrdio je i menadžer Miodrag Ražnatović.

 

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...