fbpx
spot_img

Kraljevski par na Vidovdan u Kruševcu

Kruševac, 28. jun 2018 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovali su danas svetoj Liturgiji koju je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej u crkvi Lazarici u Kruševcu, kao i polaganju venaca i pomenu kod spomenika kosovskim herojima u centru grada. Kraljevski Par je takođe prisustvovao otkrivanju novog spomenika kneginji Milici, a zatim su obišli školu za osnovno i srednje obrazovanje “Veselin Nikolić” gde su zvanično uručili novi lift za decu sa invaliditetom i školski nameštaj, donaciju Imanja sestre Ane vrednu više od 17.000 evra i igračke.

Državnoj ceremoniji povodom Vidovdana prisustvovali su i gospođa Jasmina Palurović, gradonačelnik Kruševca, gospodin Bratislav Gašić, direktor Bezbednosno – informativne agencije (BIA).

“Drago mi je što smo danas sa vama u Kruševcu na Vidovdan i što imamo priliku da uručimo lift za koji verujem da će vam olakšati svakodnevicu. Ovu vrednu donaciju u iznosu većem od 17.000 evra obezbedili su Lajflajn organizacija iz Čikaga čiji sam ja pokrovitelj kao i Imanje sestre Ane i ja im ovom prilikom zahvaljujem. Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja nastavićemo da pomažemo koliko god možemo”, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je rekao da je Vidovdan jedan od najvećih srpskih praznika i najvažnijih datuma u srpskoj istoriji, i dodao da ga slavimo kao simbol naše duhovnosti, kao praznik nade i vere u bolje sutra.

Njihova Kraljevska Visočanstva se zahvaljuju humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago koja radi pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Princeze Katarine, kao i kompanijama Lavirint, Jumbo i Evro Book za pomoć pri nabavci igračaka za decu u Kruševcu.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.