fbpx
spot_img

Kristijan (18): Nikad ne odustajte!

Od malih nogu bio sam debeo. Kako sam stario tako sam se gojio sve više i više, nisam obracao pažnju na svoj izgled sve dok krajem decembra 2014-te godine nisam stao na vagu koja je pokazala 120 kilograma! Zapitao sam se: Da li je ovo moguce?! Sa tom kilažom osećao sam se veoma loše. Ustajanje iz kreveta, hodanje, trčanje, sve je bilo teže. Mnogo teze! Od tog trenutka sam zacrtao sebi da 2015-ta godina mora biti godina velikih promena! Rekao sam sebi da moram pod hitno da dovedem svoj izgled u red, a prvenstveno svoje zdravlje! Kako sam mršavio, tako mi je sve više to postojalo zanimljivo. Počeo sam da primećujem promene na sebi, osećao sam se zdravije, polako sam „ulazio“ u tu priču fitnesa, mnogo sam proučavao šta valja, a šta ne i spremao se za „sledeći korak“ . Posle 3 meseca treniranja bez ikakvih tegova, rešio sam da krenem u teretanu. Gledao sam razne fitnes modele, bodibildere po jutjubu, divio se njihovim treninzima, njihovom izgledu, njihovoj odlučnosti i želji da izgrade sebe što je bolje moguće. Rekao sam sebi: Nikada necu odustati, pogotovo ne sad !  Tako je sve počelo…

 

Kada sam prvi put ušao u teretanu, bilo je mnogo ljudi oko mene, sve mi je bilo nepoznato, nisam znao gde se šta nalazi itd. Kada sam počeo sa treningom, većina se smejala kako izgledam i kako izvodim vežbe, ali to me nije zanimalo, jer treniram zbog sebe, a ne zbog drugih. Rekao sam sebi: Samo se vi smejte, videćete me jednoga dana! Pričajte šta hoćete, ali nikada neću da odustanem! I uvek me je ta rečenica vodila da idem dalje i da idem ka svom cilju!

Foto: Kristijan Trajković
Foto: Kristijan Trajković

Taj dan dobio sam upalu po celom telu, jer sam par dana radio kružne treninge, smatrajući da tako najbolje pripremam telo za pojedinačne grupe mišića. Osećaj je bio neverovatan! Tačnije bol je bila neverovatna. Jedva sam ustao iz kreveta, jedva sam hodao, osećao sam kao da mi je svaka koska u telu slomljena i iskreno svideo mi se taj osećaj.

 

Moj savet za početnike je da prvenstveno trenirate zbog sebe i da ne dozvolite da vam bilo ko stane na put! Borite se za ono što želite da postignete, ispunite svoj san. U početku je teško, svesni smo toga. Trudite se i vaš trud će se isplatiti. Recite sebi: JA TO MOGU! Čak i više puta ako treba i verujte u sebe! Mnogi su mi se smejali, pokušavali da me sputavaju, ali nisam odustao i nikad neću, tako nemojte ni vi ! NIKADA NE ODUSTAJTE !

Više ovakvih tekstova na:

https://fit365srbijasite.wordpress.com/

 

Uroš Timić
Uroš Timić
Mlad bibliotekar iz Smedereva koji iza sebe trenutno ima dva romana. Veruje u ideale i veruje da pojedinac može da doprinese zajednici. Prozaista i optimista. Fan je gotičke književnosti. Da nije završio bibliotekrstvo, bavio bi se fitnesom.