fbpx
spot_img

„Krivac je tamo negde“ pred pančevačkim đacima, u organizaciji HO „Svetionik“, Fondacije „Tijana Jurić“ i Doma omladine Pančevo

Foto: Ivana Morar

U ponedeljak, 6. marta, 2017. godine,  Humanitarna organizacija „Svetionik“ je u saradnji sa Fondacijom „Tijana Jurić“ i Domom omladine Pančevo, organizovala edukativnu predstavu „Krivac je tamo negde“, u dvorani Apolo. Time je nastavljena saradnja HO „Svetionik“, Fondacije „Tijana Jurić“ i Doma omladine, koja je otpočeta tokom prethodne godine realizovanjem predavanja „Bezbednost dece na internetu“, u Pančevu.

Glumci: Aleksandra Veljković i Uroš Milojević Foto: Ivana Morar

 

Ova predstava je projekat Fondacije „Tijana Jurić“ sa kojom gostuju po školama i gradovima širom Srbije. Režirao je Vladimir Grbić, a u predstavi glume Aleksandra Veljković i Uroš Milojević.

 

Edukativna predstava o oblicima nasilja; Foto: Ivana Morar

 

Predstavom se ukazuje na to koji sve oblici nasilja postoje, kako da ih deca prepoznaju, ali i da preispitaju sopstvenu odgovornost i ponašanje prema drugima. Posebno je zanimljivo što postoji interakcija sa publikom, čime su prisutni djaci na izvestan način uticali na tok predstave, a na kraju su imali priliku da popričaju sa glumcima, postavljali im pitanja, ali i razmenjuju sopstvena iskustva i utiske vezane za tematiku predstave.

 

Zbog velikog interesovanja predstava je izvedena u dva termina; Foto: Bojana Stanisaljvević

 

Zbog velikog interesovanja predstava je izvedena u dva termina. Prisutni su bili učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, OŠ „Vasa Živković“ i Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“, sa nastavnicima i psiholozima.

 

Izjava Igora Jurića za TV „Pančevo“; Foto: Ivana Morar

 

Prisutnima se u ime Fondacije „Tijana Jurić“ obratio Igor Jurić. Lokalni mediji su i ovoga puta ispratili događaj koji je „Svetionik“ organizovao, u saradnji sa Domom omladine Pančevo. Važno je da svako daje doprinos i usmerava pažnju, naročito mladih, na ovako važnu temu kao što je nasilje. To, zaista, jeste odgovornost svih nas.

 

Ivana Morar, jedan od osnivača HO „Svetionik“; Foto: Bojana Stanisavljević

 

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Humanitarna organizacija „Svetionik“
Humanitarna organizacija „Svetionik“
Neprofitna, nevladina, nestranačka organizacija, osnovana na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti humanitarnog rada i afirmisanja poželjnih društvenih aktivnosti i vrednosti. Ciljevi: organizovanje humanitarnih akcija, edukacija, afirmacija obrazovanja, kulture, nauke, sporta, ekologije, očuvanje nacionalnog identiteta i duhovnih vrednosti, podizanje svesti o položaju i problemima socijalno ugroženih kategorija društva, angažovanje na bezbednosti i poboljšanju uslova za život i rad omladine, naročito dece. Organizacija ima sedište u Pančevu. Osnovana je 11. februara 2016. godine.