fbpx
spot_img

Rade Đergović humoreska

GOVOR MRŽNJE

Godinama se u medijima vodi polemika oko toga šta je to GOVOR MRŽNJE. Jedni kažu da je to kada govornik propagira svoju veru na štetu neke druge, neko kaže da je to kada neko forsira svoju naciju na račun neke druge, a neko opet kaže da je GOVOR MRŽNJE kada se svom sagovorniku umesto  uobičajenim obraćanjem, gospodine, obratite sa „džukelo“, „kretenu“, „idiote“, „maloumniče“, „lažove“, „nesposobnjakoviću“… Naravno, spisak epiteta je toliko bogat, da bi trebalo mnogo više prostora da bi se svi oni izneli.

Bilo, kako bilo, ali ako gledate emisije u kojima su gosti oni koje smo birali da nas predstavljaju, onda je najbolje da isključite ton. To je najbolja prilika da sačuvate svoje živce, kulturu i način obraćanja prema onima s kojima komunicirate. U suprotnom, i vaš govor vrlo brzo može biti okarakterisan kao GOVOR MRŽNJE.

Deana Sailović
Deana Sailovićhttps://deanasailovic.wordpress.com/
Satiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.