fbpx
spot_img

Laneno ulje

Ulje lana šta znamo o njemu.Rečiću par reči o njemu da saznate koliko je koristan.Ulje lana je nastalo postupkom hladnog cedjenja,čime je sačuvana hranjiva vrednost.Seme lana je bogato masnim kiselinama kao što su(omega-3 i omega 6),vitaminima(C,E,K,B1,B2,B6 i Folatima) i mineralima( kalcijum,gvoždje,magnezijum,fosfor,kalijum,cink itd.)
Laneno ulje se koristi za mnoga jela i kao salatno ulje. Pristalice prirodne medicine kažu da laneno ulje je jedan od faktora da se odloži menopauza.Mada on ima primenu i u nezi kože i kose.U primeni za negu kože i kose treba blago utrljavati.Tako da možete pomoći sebi kod ispucalih krajeva kose.Laneno ulje se može i piti 1-3 supene kašike dnevno,da bi pomogli organizmu iznutra.Ovim sam želela da vam skrenem pažnju na korisnost lanenog ulja.

Foto:Ema
Foto:Ema Vitković

Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.