fbpx
spot_img

Lena Kovačević na svečanom otvaranju 25. Internacionalnog JazzFesta Kragujevac

Lena Kovačević na svečanom otvaranju 25. Internacionalnog JazzFesta

Kragujevac

21. jun od 20h, Zastavina bašta

Povodom 25 godina kontinuiranog trajanja JazzFesta u Kragujevcu predstavljamo vam Lenu Kovačević i Milan Petrović Quartet. Sa džezom smo počeli u martu kada je nastupio izuzetni pijanista Matija Dedić, u junu mesecu nastavljamo i obeležavamo Svetski dan muzike.

Festival će biti svečano otvoren nastupom Lene Kovačević sa bendom, nakon čijeg koncerta nastupa Milan Petrović Quartet.

21. juna u Zastavinoj bašti od 20.00 časova nastupiće Lena Kovačević sa bendom – pevačica i kompozitorka, dama koja zauzima posebno mesto na našoj muzičkoj sceni. Poznata po izuzetnim interpretacijama u džez maniru, sa svojim bendom izvešće dobro poznate melodije sa prethodno objavljenih albuma.

Od 21.00 nastupa Milan Petrović Quartet – jedan od najaktivnijih džez bendova na domaćoj
sceni, njihov muzički izraz obuhvata instrumentalni fank, džez, bluz, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i svetski poznate melodije u specifičnim aranžmanima.

Nakon završetka koncertnog programa, publika će imati priluke da uživa na džem sešn svirci, neformalnom delu programa gde će se muzičari predstaviti u nešto drugačijem svetlu. Prateći program festivala osmišljen da uključi i nešto mlađu publiku održaće se 13. juna od 17h u Big Fashion centru Kragujevac gde će Dušan Stojadinović Resavac, voditi radionicu „Zvuci sveta“.

Prisutni će moći da pogledaju izložbu instrumenata iz celog sveta i čuju neke za naše podneblje neuobičajene zvuke.

Jubilarno izdanje festivala ponudiće Kragujevčanima više kvalitetnih koncerata i programa i doneti džez zvuk tokom cele godine. Festival će svoj program nastaviti da realizuje i u mesecu septembru kada nas očekuju gosti iz inostranstva bendovi „Friedrich“ iz Austrije i „She’Koyokh“ iz Engleske, kao i još puno dobrog džeza.

Ulaznice za Festival možete nabaviti online putem www.tickets.rs ili na prodajnim mestima servisa Tickets, cena ulaznice za 21. jun je 1500 dinara.

XXV Internacionalni džez festival u Kragujevcu organizuje „Art Kvart“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Grada Kragujevca, Big Fashion centra i Austrijskog kulturnog foruma Beograd.

Više informacija o programu na Facebook i Instagram stranici
www.facebook.com/JazzFestKragujevac i www.instagram.com/ijfkragujevac/

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.