fbpx
spot_img

Летња школа Галерије АРТ/ Крагујевац

000_9108skolica

Трећа по реду бесплатна школа цртања, сликања и од ове године вајања Галерије АРТ привукла је у старту осамдесет полазника од седам до четрнаест година. Организатор не затвара пријављивање за упис у уметничку школицу, већ је и накнадни упис могућ за сву заинтересовану децу која исказују љубав ка уметности. Предавачи су графички дизајнер Слађана Марковић која је у пројекту од почетка, Мирољуб Сретеновић професор у Средњој унетничкој школи у ВИШ-у и легендарни градски вајар Хаџи Зоран Р. Илић.

 Настава се одвија у просторијама галерије четри дана недељно, од уторка до петка, у зависности од узраста. Млађи полазници почињу од 19 и 30, а страрији од 20 и 45 часова.

 „Све смо обвезбедели за наше малишане, папир, платно, глину, водене боје, темпере, четкице. Најмалађе полазнике учићемо кроз игру мало да сецкају колачарску хартију, за старије обезбедили смо штафелаје. Ненаметљиво ћемо причати о историји уметности, како смо радили и прошлих сезона“, рекао нам је Дарко Гавриловић, организатор и власник Галерије АРТ.

 „Ужелео сам се да радим са децом, две деценије сам провео у просвети. Као градски вајар учинио сам све да град добије нешто ново и нешто вредно.  Шансу да пренесем искуство дајем младим, заинтересованим колегама. Ја спадам у стару школу,  мој посао је занат.  Сликарстви и вајарство су занат и захтевају одређену школу“, рекао нам је професор Хаџи Зоран Р. Илић.

000_9106

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.