fbpx
spot_img

Literarni portret – Mile Đorđioski

U SATIRI JE ISTINA
U organizaciji NUCK Kočo Racin – Kičevo organizovan je literaturni portret makedonskog satiričara Mileta Đorđioskog. O njegovom stvaralaštvu govorili su promoter, profesor Ace Sajkoski, kao i gost večeri, makedonski satiričar Vitomir Dolinski.
Pred brojnim ljubiteljima humora i satire u maloj sali Doma kulture, Đorđioski je govorio aforizme iz svih njegovih dosad objavljenih knjiga aforizama.
Mile Đorđioski je autor brojnih knjiga aforizama Pet do dvanaest, Iskosi, Strogo nepoverljivo, Nešto drugo, Kroz iglene uši, Niko neće da bude strašilo, Tri puta na dan, 1001 aforizam, Idemo na Veneru, Nije po protokolu, Jutarnji aforizmi i Vreme je najbolju sudija.
Objavio i knjigu satiričnih priča – To je to.
Pripremio je knjige i u istima bio koautor:
Balkanska transferzala
Tri em
Vreme je za trojku
Delčevski osmesi
Strumička aforiznicaGe 50
Na vrhu vulkana
Buđenje petla
U satiri je istina
Devetka
Gjorgjijoski je pre par godina pokrenuo, sad već tradicionalni Kičevski satirikon u kome pored satiričinog programa u kome su redovni učesnici on i Vitomir Dolinski organizuju se i izložbe karikature, a on je i jedan od osnivača poznatih festivala humora i satire In Vinica veritas – Vinica i Pijanec – Delčevo, Član je Udruženja knjževnika Srbije, Beogradskog aforističarskog kruga – BAK, Nadji Naman – Liban, Udruženja novinara Makedonije i brojnih asocijacije književnika.

Deana Sailović
Deana Sailovićhttps://deanasailovic.wordpress.com/
Satiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.