fbpx
spot_img

Marko Spirić: Intervju sa Tanjom Banđur i Igorom Todorovićem (Dr Iggy)

Neprikosnoveni kralj dance scene, čiji se hitovi i dan-danas slušaju i izvode, Igor Todorović, alias Dr Iggy i Tanja Banđur, porazgovarali su sa nama o ljubavi prema dance muzici, svom odrastanju, zašto je baš pesma „Oči boje duge” postala evergreen hit, kao i o stanju današnje muzičke scene, i kakav ona uticaj ima na mlade.

Igor Todorović rođen je 22. novembra 1970. godine u Beogradu. Završio je nižu muzičku školu-klavir, a potom hemijsku gimnaziju, na Banovom Brdu. Svoju muzičku karijeru je započeo kao DJ, da bi ga kasnije album „Oči boje duge” iz 1995. godine, lansirao među zvezde. Pored muzike, pasionirani je ljubitelj fudbala. Uskoro sprema novi singl, kojim će obradovati svoje fanove.

Sa Igorom Todorovićem nastupalo je nekoliko pevačica, koje su posle nekog vremena odlazile, ali poslednja od njih, Tanja Mizdrak, još uvek je članica grupe. Kako Igi kaže, nemaju u planu da snime novi album, ali pripremaju novi singl kojim će obeležili dve decenije na sceni. Njihove pesme i danas su veoma slušane, a nastupi izuzetno posećeni: godišnje održe preko 30 koncerata širom sveta, a poslednji put izašli pred publiku u Srbiji pre dve godine u sklopu turneje “Volim devedesete”, zajedno sa drugim zvezdama iz tog perioda, kao što su Beat Street, Knez, Ivan Gavrilović, Gala, Đogani, Funky G, B3…

M.S:  Kakav je osećaj biti megazvezda?

Tanja i Dr.Iggy: Megazvezda je titula prolaznog karaktera, kada je imaš nisi svestan, a kada prođe onda shvatiš svoj uspeh. Važno je da ostaneš na zemlji a ne u oblacima. Jedino ostaje i nikad ne prolazi megahit, decenijski hit Oči boje duge, zbog toga smo mnogo ponosni.

M.S: Kako ste uspeli da ostanete isti tokom svih perioda u Vašem životu, i privatnom i profoesionalnom?

Tanja i Dr.Iggy : Za to je zaslužna porodica i vaspitanje. Nekad u poslu smo mnogo ispaštali jer smo mislili da su svi pošteni, ali nije tako. Bez obzira na sve izazove mi se nismo iskvarili. Za nas nema mnogo razlike između privatnog i profesionalnog života.

M.S: Šta je, po Vašem mišljenju, uticalo da dosegnete zvezde, a šta da se malo spustite ispod njih?

Dr.Iggy: Velika popularnost, hitovi koji su se nizali nekoliko godna, nisam mogao iz kuće da izađem od obožavateljki….tada nije bilo instagrama, facebook….sad su zvezde dostupne 24 sata obožavateljima.

M.S: Da se ne bavite muzikom, bavili bi ste se?

Dr.Iggy: Pored muzike kojom se bavimo iz ljubavi, mi smo sasvim obični ljudi, ja sam instruktor skijanja a Tanja ima agenciju za konsalting.

Legenda dens muzike devedesetih Dr Iggy odnedavno je ponovo na javnoj sceni. Vratio se u „punoj snazi“ jer se i muzika devedesetih vraća na velika vrata.

Grupa Dr Iggy objavila je spot za novu pesmu “Izgubljene godine”, koja ima ritam nalik na onaj koji su imali njihovi hitovi iz devedesetih godina prošlog vijeka.

Pevačica Tanja Banđur pokazala je svoje vokalne sposobnosti, dok je Igor Todorović repovao u društvu lepih manekenkih.

Pogledajte spot za pesmu “Izgubljene godine”:

M.S: Ko Vam je bio najveća podrška u privatnom, a ko u poslovnom životu?

Tanja : U privatnom životu Igor je moja velika podrška, u profesionalnom moj suprug Milan, Igor i moji sinovi.

Dr.Iggy: Meni je malo teško da pričam o tome jer sam izgubio porodicu koja mi je bila najveća podrška, poslednjih godina smo Tanja i ja kao brat i sestra i medjusobno se podržavamo.

M.S: Za koju pesmu ste najviše vezani i zašto?

Dr.Iggy :“Kada dođe kraj” jer ima energiju.

Tanja :“Kao pre” i “Izgubljene godine” zato što su moje kratke emotivne priče.

M.S: Koji koncert pamtite? Zašto?

Dr.Iggy i Tanja : Mnogo dobrih koncerta je bilo u poslednjih 20 tak godina, ali nam je koncert u prepunoj Areni “Volim 90” koji je bio u oktobru 2011. ostavio najači emotini doživljaj, upravo zbog velikog broja mlađe publike koji su takoreći bili u pelenama kad su nastale naše prsme, a svaku pesmu od reči do reči su znali.

M.S: Najveći honorar koji ste ikada dobili?

Igor i Tanja: Malo je neprikladno pričati o honorarima, ali možemo pričati o nekim nastupima gde smo dobro prošli. Npr: kada smo umesto 10. pesama koje smo trebali da otpevamo na koncertu u Baru, koji je održan kao zvršnica letnjeg odbojkaškoj turnira. Greškom organizatora a našoj žurbi na zakazan večernji nastup u drugom gradu, otpevali samo jednu pesmu, a plaćeni smo za ceo nastup.

M.S: Da li biste mladima preporučili da se bave muzikom?

Igor i Tanja: Naravno, smo da ne kopiraju jedni druge, već da budu originalni i da u ovoj zemlji postoje više muzičkih pravaca. Da se to neguje kroz generacije. Nažalost ovde sve svelo na narodnu i zabavnu sa prizvukom narodne ( nemamo nista protiv nerodne, čak je rado slušamo).

https://www.youtube.com/watch?v=u2XDegAOHeQ

M.S: Koji su Vasi planovi vezani za karijeru?

Igor i Tanja: dens dens dens….. da vratimo dens na tv i radio stanice.

M.S: Poruka ćitaocima portala Pokazivač?

Igor i Tanja: Čitaocima i svim građanima Srbije želimo da budu srećni i zdravi pre svega, da slede svoje snove, ne moraju to da budu neki veliki, ali da se trude da ih ostvare.

Novinar Marko Spirić

 

 

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.