fbpx
spot_img

Osvojene nagrade na konkursu „Moja porodica u maju“

OŠ "Radoje Domanović"

Svečanoj dodeli nagrada na konkursu „Moja porodica u maju“ u sali Skupštine grada prisustvovali su direktor škole, učiteljice Nataša Jelisijević i Mirjana Milivojević i nagrađeni učenici sa porodicama.

Prva nagrada pripala je učeniku III/3 Radivojević Jovanu, a nagrađeni su i Pajović Natalija III/3 i Nina Gajić I/4.Za sve nagrađene i članove njihovih porodica, GTO “Kragujevac“ organizovaće izlet u seosko domaćinstvo “Rujevica“ u Drači. Nagrade mališanima koji su autori odabranih radova, uručili su Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja i Gordana Petronijević, rukovodilac Savetovališta za brak i porodicu koje radi u okviru Centra za socijalni rad “Solidarnost“. Inače, Savetovalište za brak i porodicu od 2011. godine uz podrčku grada Kragujevca koji je pokrovitelj nagrada, obeležava Međunarodni dan porodice i organizuje nagradni konkurs. Cilj je, prema rečima Gordane Petronijević, promovisanje porodičnih vrednosti i ukazivanje široj i stručnoj javnosti na značaj porodice.
– Neke od najlepših poruka koje smo pročitali u ovim radovima su “porodica je najveće blago“, “da se svi vole bez obzira na mane“, “da su to četiri latice najlepšeg cveta koje se raduju lepoti porodičnog života“, “da je porodica cvet u raju“, “reči u porodici treba da budu odmerene, nežne i jasne, a ne glasne“, “u porodici postajem častan čovek, i služiću joj dušom dovek“. Ove poruke dovoljno jasno govore šta je porodica i one nas obavezuju, nas odrasle, da štitimo porodicu, budemo uvek uz nju i budemo joj podrška. Uspeh i radost jednog člana porodice je uspeh cele porodice. I zato želim da čuvate svoje porodice, da brinete o njima, da shvatite da su one najvažnije. Deci su porodice najjači oslonac da mogu da krenu u svet, i odrastu u jake i stabilne ljude. Porodica nema alternativu i ne može je imati.

OŠ "Radoje Domanović" Kragujevac
OŠ "Radoje Domanović" Kragujevachttp://www.radojedomanovickg.edu.rs/
Jedna od škola sa najdužom tradicijom u Srbiji, osnovana 1805. godine. Oaza kulture, kvalitetnog i trajnog znanja i zdravih stilova života. Inspirativna za đake i nastavnike, privlačna i zanimljiva za roditelje i prijatelje škole. Škola u kojoj se svako oseća dobro.