fbpx
spot_img

Marko Spirić: Pas spašen od eutanazije sada je najsrećniji na svetu!

Novinar Marko Spirić

Ovo je priča o jednom psu koji je rođen sa deformitetom prednjih nogu. Vlasnik nije mnogo mario za svog ljubimca pa je rešio da se otarasi tako što će ga nakon nekoliko godina čuvanja dati u kafileriju.

Pre godinu ipo dana, ovaj pas je predat kafileriji gde je trebao biti uspavan jer su mu šanse da prohoda bile minimalne. Rešio sam da ovom psu sa invaliditetom pomognem. Bila je to ljubav na prvi pogled. 

Osetio sam veliko sažaljenje kada sam saznao da psi sa posebnim potrebama veoma teško nalaze porodice da ih usvoje i da ih kafilerije među prvima uspavljuju.

Svojom nežnom prirodom, vrcavim karakterom i smeškom koji joj igra oko njuške, pridobio je moje simpatije. Podsetio me je na psa iz crtanog filma „Dragoljupče“, zbog njegovog širokog osmeha. Gledao me je u oči i pogledom mi govorio „spasi me iz ovog pakla“… srce koje je staro ali željno života. Upravo iz tog razloga sam odlučio da iskoristim moć društvenih mreža i podignem svest ljudi o sudbinama pasa sa deformitetom i kraju kakav ih čeka ukoliko ih niko ne usvoji. Zbrinuo sam ga kod mene, gde je bio miljenik mojih četvoronožaca, dobio je adekvatnu vitaminsku terapiju i hranu za jačanje kostiju.

Draga Zarev – zaštitnik životinja

 

Nakon dva meseca boravka, pas po imenu Bucko u potpunosti se promenio. Počeo je da se kreće, bio je srećan što je upoznao prave ljude koji su došli po njega u pravi čas.

Ubrzo zatim pronašao sam dom mom heroju. Dekica po imenu Čedomir iz Vranja koji ima oko 90 godina, oduvek je gajio ljubav prema psima pa je prošle godine udomio Bucka koji mu je postao najbolji prijatelj u danima samoće.

Nakon toliko vremena od udomljavanja rešio sam da svog dragog prijatelja za koga me vežu lepe uspomene posetim. Bio je to dirljiv susret skakutao je od sreće i radosti, prepoznao me je odmah i teškog srca smo se pozdravili do narednog viđenja.

Nadam se da će fotografije i priča o ovom ljubimcu nastaviti da inspiriše ljude širom sveta da otvore svoja srca i za pse sa posebnim potrebama. Ovaj pas ima novi život, a zauzvrat je dobio najboljeg prijatelja, kog invaliditet ne sprečava da mu svakog dana donosi neizmernu radost.

Novinar Marko Spirić

Bucko
Bucko
Novinar Marko Spirić sa deda Čedom iz Vranja
Novinar Marko Spirić sa deda Čedom iz Vranja

Novinar Marko Spirić

Draga Zarev – zaštitnik životinja
Marko Spirić i Draga Zarev
Marko Spirić i Draga Zarev

https://www.facebook.com/marko.vranje.5/

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.