fbpx
spot_img

Veliki uspeh prokupačkog Doma učenika na Domijadi

Uz učešće 600 srednjoškolaca iz 14 domova učenika srednjih škola jugoistočne Srbije u Pirotu je održana 23. po redu kulturno umetnička Domijada.

Foto: Dom učenika Prokuplje
Foto: Dom učenika Prokuplje

Osim takmičara iz Niša, Knjaževca, Vranja, Leskovca, Zaječara, Crne Trave, Surdulice, Aleksinca i drugih opština učestvovalo je i 50 korisnika prokupačkog Doma učenika srednjih škola.

Prokupački srednjoškolci su zauzeli prva mesta na izložbi učeničkih radova u oblasti likovne umetnosti, primenjene umetnosti-kostimografiji, za najbolju žensku ulogu u kategoriji dramskog prikaza i poetskog prikaza dok su u folkloru zauzeli treće mesto.

-U ukupnom plasmanu, od 14 učeničkih domova, zauzeli smo četvrto mesto. Svojim nastupima oduševili smo sve posetioce ove manifestacije, izjavila je direktorka Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Jelena Vuković dodavši da su oni na Domijadi predstavljali i Opštinu Prokuplje.

Prema njenim rečima prokupački Dom učenika će 14.aprila biti domaćin 23. sportske Domijade na kojoj se očekuje učešće oko 600 srednjoškolaca iz svih domova  jugoistočne Srbije.

-Pripreme za ove susrete traju već nekoliko meseci. Nadam se da ćemo  kao domaćini opravdati poverenu nam organizaciju i da ćemo, osim naše  ustanove, u najboljem svetlu reprezentovati i naše Prokuplje, izjavila je  Vuković.

Izvor: juznasrbija.info

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.