fbpx
spot_img

Marko Spirić: Projekat „Prevencija digitalnog nasilja“

Udruženje pripadnika policije i naučnih radnika bezbednosnih nauka ,,Bezbednosni biro“ na planu edukativnog i naučnog rada, postigao je izuzetne rezultate na temu ,,Prevencija digitalnog nasilja nad decom“. Tom prilikom predsednik Bezbednosnog biroa, Nenad Padori, izjavio je sledece: ,,Vodeci se činjenicom i prateci bezbednosnu situaciju na globalnom nivou u sferi bezbednosti na internetu, tačnije nivoa bezednosne kulture u eri savremene komunikacije i konstatnog napretka tehnologije, gde je internet postao svakodnevnica i sastavni deo života , pronašli smo potrebu za podizanjem svesti i bezbednosne kulture naročito kod dece u cilju sprečavanja digitalnog nasilja. Veoma sam ponosan na svakog člana tima Bezbednosnig biroa, a satisfakciju uspešnog rada na projektu dobili smo i od funkcionera drzave Merilend, gde nas u narednom periodu očekuje niz aktivnosti , kojima ćemo doprineti i da deca na drugoj strani sveta kroz projekat podignu sopstvenu svest o značaju bezbednosti dok surfuju internerom.

Gde pronalaziš inspiraciju i snagu za tako odgovoran rad?

– Svakodnevno kada na ulici ugledan osmeh na licu dece, srce dobije spoznanje iskrene ljubavi i zaista mislim da je spokojno detinjstvo svakog deteta jedini siguran put ka miru na globalnom nivou, tu je osnovna inspiracija koja svakodnevno vas navodi da svakim danom date svoj maksimum i mislim da bezbednost dece treba da bude prioritetan cilj kako vladinih tako i nevladinih organizacija koji dolaze iz sfere bezbednosnih nauka. Takođe puno zahvalnosti svim mojim prijateljima i ljudima koje volim, jer to je snaga jedinstva i ljubav je pokretač svega i naravno moja svakodnevna podrška u liku Jelene Bursać, svako ima od nas svoju mirnu luku i izvor pozitivne energije – izjavio je predsednik Bezbednosnog biroa Nenad Padori.

Prijatelji portala Pokazivač

sponzor

Cvećara Tanja
Žikice Jovanovića Španca 25, Vranje
Kontakt 0642136876

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.