fbpx
spot_img

Onlajn obrazovanja za decu bez roditeljskog staranja

Fondacija Princeze Katarine uz podršku kompanije LINKGroup, pokrenula je projekat besplatnog onlajn-obrazovanja za decu bez roditeljskog staranja, tokom letnjeg raspusta. Zbog virusa COVID-19, deca u Domovima bila su posebnom režimu bezbednosti i nisu bila u mogućnosti da napuštaju Domove.

Zahvaljujući besplatnim kursevima ITAcademy, deca su slobodno vreme u Domu iskoristila na vrlo koristan način, učeći veštine koje će im pomoći da napreduju u poslovnom svetu.

Preko 100 učenika bilo je upisano tokom trajanja projekta. Najuspešnijim polaznicima kursa uručene nagrade ispred Kraljevskog Dvora u Beogradu od strane Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine. 10 učenika koji su ostvarili najbolje rezultate u online edukaciji dobili su tablet, brenda Samsung, zahvaljujući donaciji humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, čiji je Nj.K.V. Princeza Katarina pokrovitelj.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina obratili su se prisutnima i čestitali učenicima koji su pokazali izvrsnu posvećenost i znanje. „Veoma se zahvaljujem LINKGroup kompaniji koja podržava rad kako moje Fondacije za obrazovanje i kulturu, tako i rad Fondacije moje supruge“, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Nj.K.V. Princeza Katarina istakla je: „Čestitam vama i svim vašim drugovima na uspehu koji ste postigli i znanju koje ste stekli. Želim vam puno uspeha u daljem školovanju, puno zdravlja u ovim teškim vremenima i znajte da smo moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja uvek tu za vas“.

Sva deca koja su učestvovala u edukaciji, biće nagrađena kozmetičkim paketom, slatkim paketom i knjigom Evro Book izdavaštva. Pored toga, svim devojčicama koje će maturirati sledeće godine Modna kuća Balašević darovaće i poklon vaučer za matursku haljinu. Deca koja se nalaze u Domovima, a nisu učestvovali u projektu, na poklon dobijaju Gold Pack slatki paketić.

portal Pokazivač
portal Pokazivač
Portal za kulturu, obrazovanje i priključenija