Metalac cilja treću pobedu

Košarkaši Metalca večeras će od 18 časova pokušati da prekinu seriju od dva uzastopna poraza i upišu treću pobedu u sezoni. Ekipa Mihaila Počeka na svom parketu dočekaće ekipu Napretka u nadi da će prekinuti seriju od dva vezana poraza. Lako je moglo da se dogodi da valjevski košarkaški imaju i više pobeda, ali u prethodna dva kola nedostajalo je i sreće. Protiv Spartaka na domaćem terenu Metalac je mogao da slavi, pošto je minut pre kraja imao prednost od 80:77. Ipak, Hristov i Jovišić uspevaju da naprave seriju od 6:0 i trasiraju put ka pobedi. Imao je jedan od najboljih igrača Valjevaca, Brano Đukanović šansu za produžetak, međutim lopta nije htela u koš. I prošle nedelje Metalac je imao šansi protiv OKK Beograda, ali Kimani Frend i Luka Mitrović nisu dozvolili brejk Valjevaca.

Rezultati odigranih utakmica u KLS pokazuju da je liga jako izjednačena. Na konferenciji pred utakmicu kapiten tima Đukan Đukanović je istakao da očekuje tvrdu i izjednačenu utakmicu, kao i da njegov tim mora da bude mnogo agresivniji u odbrani. Veliki problem za domaći tim biće povreda Marka Jošila, koji će morati da pauzira naredne četiri nedelje zbog povrede šake.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...