fbpx
spot_img

Moć kampanje “Sezona darivanja”: Zajedno ćemo otvoriti tri nova vrtića u Srbiji!

Već dve godine zaredom ukazujete nam poverenje i dajete nam vetar u leđa ka našem cilju – da svakom detetu u Srbiji pružimo kvalitetno rano obrazovanje. Kampanja “Sezona darivanja” ne bi promenila živote dece u Srbiji da nije bilo vas.

Zahvaljujući velikom broju plemenitih pojedinaca i kompanija, prošle godine smo tokom naše donatorske kampanje “Sezona darivanja” premašili prvobitan cilj akcije i na kraju prikupili 140.000 dolara za otvaranje novih mesta u vrtićima širom Srbije. Naši osnivači, Novak i Jelena Đoković, inspirisani takvim gestom svih koji su se pridružili akciji duplirali su prikupljenu sumu i time stavili na raspolaganje blizu 30 miliona dinara za sve infrastrukturalne projekte naše Fondacije u narednom periodu.

“Ponosan sam i srce mi je puno kada zajedno igramo za isti cilj!”, zahvalio se tom prilikom Novak.

Zbog pandemije COVID-19 i propisanih državnih mera bezbednosti, naši projekti izgradnje i opremanja vrtića su tokom ove godine u nekom periodu bili stopirani. Međutim, ubrzo se naš tim prilagodio svim novim izazovima i vremenom su svi radovi mogli da otpočnu!

Prošlogodišnja kampanja “Sezona darivanja” rezultirala je početkom radova na tri nova vrtića – u opštinama Topola, Trstenik i Vladimirci!

Želeli smo još jednom da podelimo sa vama kako teku radovi u svim ovim vrtićima i na koji način će to promeniti živote njihovih zajednica.

U maju ove godine, sa ponosom smo obeležili početak radova na našem 46. vrtiću. Odlučili smo da obnovimo novoizgrađeni deo predškolske ustanove „Sofija Ristić“ u opštini Topola, koja se nalazi u srcu Srbije. 

Otvaranjem našeg novog vrtića, skoro svako dete u ovom predelu dobiće priliku da pohađa kvalitetno predškolsko obrazovanje!

Novi vrtić prostiraće se na više od 460 kvadratnih metara. Biće opremljen po najnovijim standardima, a deca, vaspitači, i ostalo osoblje radiće u najboljim uslovima. Kad se rekonstrukcija i opremanje završi, novi vrtić moći će da primi do 60-oro dece iz ovog okruga. Vrednost projekta iznosi oko 15 miliona dinara.

Rezultati kampanje "Sezona darivanja" 2019/20: Radovi na novom vrtiću u opštini Topola.

Rezultati kampanje “Sezona darivanja” 2019/20: Radovi na novom vrtiću u opštini Topola.

opštini Vladimirci 30 dece predškolskog uzrasta nema pristup predškolskom obrazovanju zbog nedovoljno mesta i zato smo se odlučili da sa rekonstruišemo objekat Suncokreti  i započnemo rešavanje ovog problema. U planu je da otvorimo dve nove radne grupe, kao i multifunkcionalnu prostoriju za potrebe cele ustanove koja bi omogućila fizičke aktivnosti sa decom, priredbe i razna vrtićka događanja.

Proširenjem kapaciteta vrtića biće obezbeđena mesta za 50 mališana iz ovog mesta i okolnih sela. Ukupna vrednost naše donacije iznosi 12 miliona dinara.

Rezultati kampanje "Sezona darivanja" 2019/20: Radovi na novom vrtiću u opštini Vladimirci.

Rezultati kampanje “Sezona darivanja” 2019/20: Radovi na novom vrtiću u opštini Vladimirci.

Čak 657 mališana koji žive na teritoriji Opštine Trstenik nažalost nema mogućnost da pohađa vrtić i zato u ovoj lokalnoj zajednici postoji velika potreba za proširenjem kapaciteta predškolske ustanove.

Ukupna kvadratura novog objekta u selu Stopanja iznosiće približno 280 kvadratnih metara, tako da će rekonstrukcija ovog vrtića omogućiti da 75 mališana boravi i odrasta u najboljim uslovima. Ukupna vrednost naše donacije iznosi 12 miliona dinara koja će obuhvatiti i opremanje novog vrtića u selu Stopanja.

Rezultati kampanje "Sezona darivanja" 2019/20: Radovi na vrtiću u selu Stopanje.

Rezultati kampanje “Sezona darivanja” 2019/20: Radovi na vrtiću u selu Stopanje.

Svaki vaš nesebični gest od srca, pomogao nam je da pružimo više od 185 mesta i da se približimo našem cilju da svakom detetu u Srbiji obezbedimo mesto u vrtiću. Jedva čekamo da završimo sa radovima i otvorimo moderne vrtiće koje će ulepšati detinjstvo naših najmlađih.

Celoj našoj NDF porodici još jednom želimo da uputimo jedno veliko HVALA!

Pridružite nam se i ovog 1. decembra kada ćemo zajedno ulepšati detinjstva dece iz sela Vajska i sela Ljubiš. Nastavite da nas pratite na društvenim mrežama i izaberite svoj tim!

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.