fbpx
spot_img

Na krilima bajke Natalije Sknepnek Avramović

Ilustracija: Saša Arsenić

„Na krilima bajke“ je zanimljiv poetski i prozni prikaz magičnog sveta bajki, kao i njihovog uticaja na decu i odrasle. Kroz čarobno kraljevstvo bajke decu provodi narator Bajkanko, na taj način što vodi mudrog i radoznalog dečaka Čarapanka kroz prostor i vreme u kome su smeštene sve tajne koje bajka kao književna vrsta krije.

Ilustracija: Saša Arsenić

Knjiga je bogato islustrovana raskošnim likovnim izrazom Saše Arsenića, kao i objašnjenjima odakle dolaze bajke, ko ih je stvarao, ko od zaborava sačuvao, kako su se kroz vreme menjale, šta ih čini univerzalnom književnom vrstom kojase javlja u književnostima svih naroda sveta, a šta posebnim u odnosu na druge vrste.
Autorka je na interesantan način bogatu poetiku bajke pretočila u niz zvučnih i edukativnih stihova, bliskih detetu i njegovom razumevanju sveta.
Sumirajući utiske o knjizi možemo reći da je knjiga „Na krilima bajke“ neobičan spoj poezije i proze obogaćen živopisnim likovnim izrazom koji čitaočev doživljaj čini potpunim.
Knjigu „Na krilima bajke“ izdalo je „Vulkan izdavaštvo“, a u autorkinom stvaralačkom opusu ovo je hronološki druga knjiga za decu ( prva knjiga „Pozornica sa 30 lica“ izdata je 2014. godine). Od januara ove godine „Na krilima bajke“ dostupna je našim mladim čitaocima u svim bolje opremljenim knjižarama u zemlji.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.