fbpx
spot_img

Nagrađeni najbolji na literarnom konkursu Udruženja žena „Riza“

Povodom jubileja – 80 godina od osnivanja, Udruženje žena „Riza“ Bijela upriličilo je svečanost u prostorijama OŠ „Orjenski bataljon“ u Bijeloj.

Kako je kazala predsjednica, Slađana Vučićević, Udruženje već 28 godina povodom kraja školske godine organizuje svečanost na kojoj nagrađuje najbolje učenike, nosiocie diplome „Luča“, najboljeg đaka štićenika Dječijeg doma „Mladost“, učenike osnovne škole „Orjenski bataljon“.

– Pored lučonoša, danas nagrađujemo i učenike koji su osvojili nagrade na literarnom konkursu, koje Udruženje raspisuje 16. put sa temom „Riza“. Svim lučnonošama i nagrađenim učenicima čestitamo – poručila je Vučićević.

Komisija sa predsjednicom Gordanom Sarić na čelu, utvrdila je da prvu nagradu nosi Katarina Đurišić, učenica IXb OŠ „Ilija Kišić“ sa mentorkom Rajanom Vrbnjak. Drugu nagradu osvojile su Milica Radulović, VIIIa OŠ Ilija Kišić“ sa mentorkom Tamarom Komar i Anji Čerevicki VIII.a OŠ „Ilija Kišić“, takođe sa mentorkom Tamarom Komar, dok je treća nagrada pripala Hani Kuljić IXa OŠ „Ilija Kišić“ sa mentorkom Rajanom Vrbnjak, kao i Jeleni Steljić VIIIa OŠ „Ilija Kišić“ sa mentorkom Tamarom Komar.

Komisija je pohvalila radove Anđele Popovide OŠ „Orjenski bataljon“ sa mentorom Milunom Đurđevićem, Ivana Medenice VIIIa OŠ „Ilija Kišić“ mentor Tamara Komar i Miloša Gligovića IX3 OŠ „Orjenski bataljon“ mentor Milun Đurđevac.

Sa 30-ogodišnjim iskustvom ocjenjivanja literarnih radova, Gordana Sarić kazala je da je poseban osjećaj pročitati tekst koji kvalitetom odskače od drugih, kao što je ove godine pjesma Katarine Đurišić.

– To što si ti napisala me zaista ponijelo, to osjećanje dominira – kazala je ona Katarini i dodala da su svi tekstovi divni, a „Riza“ zaslužuje najveće pohvale, dok je Slađana Vučićević „Ponos Bijele i sinonim kulture“.

Sarić je istakla da odaje duboko poštovanje za rad i zalaganje Slađani Vučeićević i Udruženju žena „Riza“.

Labud Lončar
Labud Lončar
Labud N. Lončar, rođen je 1964.god. u Ivangradu, današnje Berane. Pjesnik, prozni pisac i kolumnista. Bavi se pisanjem poezije i proze. Organizator mnogih kulturnih manifestacija i promocija. Osnivač i predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara. Član je Udruženja književnika Srbije i međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara, kao i mnogih drugih Udruženja književnika putem društvenih mreža. Zastupljen je u tridesetak domaćih i stranih antologija i zbornika. Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Pjesme su mu prevedene na engleski, francuski, njemački, poljski, ruski, rusinski, makedonski I bugarski jezik. Objavio je pet knjiga poezije: „Rođenje suze“, „Ostavljanja“, „Na poleđini sna“, „Ako prećutim pjesmu“I “Sidro noći” kao i knjigu kratkih priča „Svako ostavi neki trag“. Osnivač je i urednik časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“, kao i časopisa za haiku „Nekazano“ ujedno je i osnivač i glavni urednik portala za kulturu iumjetnost „Nekazano“. Osnivač je Festivala ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“. Živi i stvara u Baru