fbpx
spot_img

Najbolji provod u septembru: Sremite se za smederevske jeseni koje su i ove godine u znaku grožđa i vina

Da je Smederevo bilo poznato po kvalitetnom vinu i u internacionalnim okvirima potvrđuje podatak da su trgovci iz evropskih zemalja dolazili u grad kraj Dunava radi kupovine vina, a na svetskoj izložbi vina u Bordou 1882. godine vina iz smederevskog kraja posebno su nagrađena.

smederevska jesen

Sa svojom dugom tradicijom, manifestacija “Smederevska jesen” spada u red najstarijih turističko-privrednih manifestacija u Srbiji. Njeno poreklo je u specijalizovanim izložbama voća, grožđa i vina priređivanih krajem 19. veka, koje su uticale na reputaciju smederevskog kraja kao voćarskog i vinogradarskog podneblja.

smederevska jesen

Danas, “Smederevska jesen” obuhvata afirmaciju i promociju različitih dimenzija identiteta Smedereva. Tokom manifestacije posetioci se mogu upoznati sa osobenostima smederevskih sela, sa privrednim potencijalama smederevskog kraja, prisustvovati kulturnim i zabavnim programima, kao i sportskim takmičenjima. Lokacije kao što su Gradski trg, Dunavski kej, Smederevska tvrđava, Vinski grad, i ove godine biće mesta održavanja brojnih program.

Ove godine manifestacija počinje 7. i traje do 10.septembra.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.