fbpx
spot_img

Najveći vatromet ikada viđen u Srbiji biće u Novom Sadu

U Novom Sadu će u novogodišnjoj noći biti organizovan dosad najveći „vatrometni spektakl“ u Srbiji, saopštili su danas organizatori dočeka Nove godine u tom gradu – Fondacija Novi Sad 2021.

– Novi Sad, Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, u novogodišnjoj noći promeniće svoj izgled uz pomoć svetlosno-vizuelne produkcije i senzacionalnog vatrometa – navodi se u saopštenju.

 

Dodaje se da je umetnički koncept dočeka predstojeće 2018. godine poveren autorskom timu reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika.

 

– Tačno u ponoć doživećemo pravi kraljevski vatromet iznad Novog Sada, jer nam doček na Trgu slobode donosi audio-vizuelni spektakl u režiji NJ.K.V. princa Đordja i američkog pirotehničkog eksperta Majka Noksa, koji su zajedno osmislili dosad najveći vatrometni spektakl u Srbiji. Rediteljka umetničkog koncepta, Margaret Taboroši zadužena je da režira ovaj vizuelni performans, scenografiju inspirisanu energijom crvene boje postaviće scenograf Dragana Vilotić, a za magiju svetlosnih efekata biće zadužena Milica Stojšić – piše u saopštenju.

 

Umetnički program biće održan na četiri lokacije, na kojima će nastupiti ukupno 50 izvođača.

Na centralnom Trgu slobode, simbolično od 20:21 biće upriličen DJ Warm Up NY party, u 21:45h nastupiće Darko Rundek, u 23:30 Plavi orkestar dok će u 01:00 nastupiti sastav S.A.R.S.

 

Na Trgu republike sutra od podne nastupaće bedovi Gift, JeuNS, Čičini čvorci i mnogi drugi, a ponudu će obogatiti i lokalni autentični restorani sa svojom gastronomskom ponudom, kao i lokalni proizvodjači zanatskog piva i domaćih vina sa Fruške Gore.

Za ljubitelje elektronske i rep muzike rezervisani su nastupi bendova u Studiju M, gde će nastupiti ukupno 12 izvođača.

 

Za najmladje Novosađane biće organizovano slavlje koje će početi sutra u 11 sati u Dunavskom parku.

 

Povodom organizovanja dočeka Nove godine za motorni saobraćaj biće zatvorena velika većina ulica u centru grada.

Izvor: dnevno.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.