fbpx
spot_img

Neda Gavrić: Bolje mimo sveta, nego mimo Gospoda

Anđeli su uvek dobri, nemaju slobodan izbor da biraju kakvi će biti. Anđeo je Anđeo. Čovek ima izbor, zato je dobar čovek vrednost koja je nemerljiva.

Dobar čovek je hleb i voda čovečanstva. Zbog dobrog čoveka još uvek smemo stajati u redu za raj. Doduše, držimo se na ivici i visimo o koncu, ali nas održava volja dobrog čoveka. On nas sve voli jednako, isto kao i Gospod. Njemu smo svi vredni ljubavi i pažnje. Baš svi.

On je uvek tu negde oko nas, neprimetan. Sve vidi, sve čuje, sve zna ali ne prestaje da moli. Ne prestaje da voli.

Prvu sveću koju pali, nameni neprijateljima svojim. Malo ima al sve daje. I opet mu ostane. Jer to što on deli je neograničeno količinom i rokom trajanja.
Ljubav jesi ili nisi.

Srela sam danas takvog jednog čoveka, i juče, i preključe. Svakim danom ih srećem. I radujem se.

Ako ih ne vidite, zatvorite oči i pojačajte srce.
Možda deluju da su mimo sveta ali nisu mimo Gospoda.

Neda Gavrić
Neda Gavrić
Rođena u Banja Luci 1980. godine. Objavila tri zbirke poezije. Sav prihod od prodaje knjiga poklonjen je Udruženjima roditelja dece sa posebnim potrebama. Dobitnik Vidovdanske povelje za humanost, očuvanje tradicije i kulture svog naroda. Učesnik je mnogih Međunarodnih festivala, kako u regionu tako i širom Evrope. Njene pesme su se našle u par domaćih antologija i nekoliko evropskih. Pesme su prevođene na nemački, engleski, turski, rumunski, ruski...Član je Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije. Živi, radi i stvara u Parizu, gde je od skoro i član " Pesnika pariskog okruga".