fbpx
spot_img

Neda Gavrić: Izvini, ali ti si moja ljubav

Kažem kao da me neko pita. Kažem kao da su mi dali da dobro razmislim.

A ništa od toga nije, osim moja spoznaja.

Kunem se, pokušala sam. Otići, zagrliti, poljubiti. Otići toliko daleko da se i rođenoj kući bilo teško vratiti i pronaći put ali sam uvek znala put do tebe. I sklopljenim očima i svim prevoznim sredstvima sa svakog kraja sveta.

Zagrliti tako jako ali sam imala osećaj da grlim vazduh i poljubiti strasno ali odmah prokrvari donja usna.

Pokušala sam, sve.  Čak sam i tebe slagala da te više ne volim. I tebe i Anđela. I jedog Boga Oca.

Sve dok te nisam srela, opet. Jedne večeri punog Meseca, nalik ovoj. Mnogo važna i naizgled nevoljiva rekla sam ti kako sam srećna i da pored sebe imam nekog ko me čini srećnom i ko razume moje strahove i želje. Čak sam ti i rekla da sam zaboravila sve naše dane, godine. Sreće i tuge. I da sam ti oprostila.

Sve ono što nije, rekla sam a smejala se u sebi gledajući te kako sve moje reči prebacuješ preko ramena.

Znao si da ne govorim istinu a ja sam znala što ti je opet i opet nisam htela reći.

Imam strah od sreće. Čudno zar ne?! Gledam svoju jedinu želju kako sedi prekoputa mene i čeka da joj priznam da želim da mi se ostvari a ćutim. Ćutiš i ti i kao da se tako najbolje razumemo. Ti čekaš da ti kažem, ja čekam da dođe samo od sebe .

Kada si odlazio ostavio si mi čarobni štapić koji još uvek čvrsto držim i bojim se proveriti da li radi.

Ćutim a u sebi izgaram govoreći: Izvini, ali ti si moja LJUBAV!

Neda Gavrić
Neda Gavrić
Rođena u Banja Luci 1980. godine. Objavila tri zbirke poezije. Sav prihod od prodaje knjiga poklonjen je Udruženjima roditelja dece sa posebnim potrebama. Dobitnik Vidovdanske povelje za humanost, očuvanje tradicije i kulture svog naroda. Učesnik je mnogih Međunarodnih festivala, kako u regionu tako i širom Evrope. Njene pesme su se našle u par domaćih antologija i nekoliko evropskih. Pesme su prevođene na nemački, engleski, turski, rumunski, ruski...Član je Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije. Živi, radi i stvara u Parizu, gde je od skoro i član " Pesnika pariskog okruga".