fbpx
spot_img

Neda Gavrić: Krila anđela za moje srce prirasla

Ove se zove čekanje tebe jer ovako kako jeste ništa drugo biti ne može. Jeste, čekanje je. Upravo ovako izgleda. Kada se svet kreće a ti stojiš ili ne kao da sve stoji a ti se krećeš. Kao ringišpil na kojem si a ne želiš da se zaustavi. Da siđeš, nemaš dobar razlog. Pa neka se onda vrti, barem je svet lepši, onako šaren odozgo.

Ovo vreme je čekanje tebe. I sasvim sigurna nada da ćeš doći, odnekud se pojaviti. Doći i ostati.

Vrtim se sa jednim krilom u rukama čekajući da mi doneseš drugo da poletim sa ovog ringišpila koji se ne zaustavlja. Mašem odozgo sa njim ne bi li me u toj masi lakše video. U toj masi iščašenih srca, slabovide duše. Masi u koju ne želim da siđem.

Lako će mi biti za ljubav. Za ljubav mi je dovoljna ikona i sveća. Da preživim, parče leba i soli i ovog neba pod kojim smo zbijeni, mnogobrojni. Potreban si mi kao čovek. Svega ima na ovom dunjaluku ali nema u ovom moru ljudi, čoveka.

Pišem ovo tebi koji ne čitaš.

Tebi će najviše trebati.

Neda Gavrić
Neda Gavrić
Rođena u Banja Luci 1980. godine. Objavila tri zbirke poezije. Sav prihod od prodaje knjiga poklonjen je Udruženjima roditelja dece sa posebnim potrebama. Dobitnik Vidovdanske povelje za humanost, očuvanje tradicije i kulture svog naroda. Učesnik je mnogih Međunarodnih festivala, kako u regionu tako i širom Evrope. Njene pesme su se našle u par domaćih antologija i nekoliko evropskih. Pesme su prevođene na nemački, engleski, turski, rumunski, ruski...Član je Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije. Živi, radi i stvara u Parizu, gde je od skoro i član " Pesnika pariskog okruga".