fbpx
spot_img

Neda Gavrić: Ti se samo igraš tu a rane uvek prave su

Čovek traži ženu koja ga gleda očima deteta. Кada je pronađe onda počne da se tom ženom igra kao sa detetom. Onda i ta žena i dete u njoj odu od njega. Svako na svoju stranu. On kasno shvati da ona nije ni htela odrasti da im ljubav ne bi ostarila. Onda pati i za tom ženom i za detetom u njoj.
Tada žena bez tog deteta nikada više ne poveruje u ljubav i hoda naokolo sa rukama u džepovima da je ne bi neko uhvatio za ruku. Istu onu za koju je nekada držalo to dete u njoj.
A dete, ono ostane tamo gde su ga ostavili jer samo ne zna put. I nije mu jasno zašto je ostavljeno kada ništa nije skrivilo. Samo je volelo. I njega i nju.
Njih troje se nikada više ne pronađu.
I niko ne zna kuda ode ljubav kad iz srca ode…

Neda Gavrić
Neda Gavrić
Rođena u Banja Luci 1980. godine. Objavila tri zbirke poezije. Sav prihod od prodaje knjiga poklonjen je Udruženjima roditelja dece sa posebnim potrebama. Dobitnik Vidovdanske povelje za humanost, očuvanje tradicije i kulture svog naroda. Učesnik je mnogih Međunarodnih festivala, kako u regionu tako i širom Evrope. Njene pesme su se našle u par domaćih antologija i nekoliko evropskih. Pesme su prevođene na nemački, engleski, turski, rumunski, ruski...Član je Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije. Živi, radi i stvara u Parizu, gde je od skoro i član " Pesnika pariskog okruga".