fbpx
spot_img

Neda Gavrić: Tri sloja duše

Prvi sloj, štiti LJUBAV. Ta ljubav nema ništa sa drugom osobom. Neovisno o nekom drugom, nosimo je u sebi. Debljina sloja zavisi od toga u kojoj koločini je imamo u sebi, kako i koliko je negujemo. U nekim trenucima, kao što su oni u kojima je bezrezervno delimo sa drugima, taj sloj zna da se istanji. Nekada čak i do potpune prozirnosti.

Zato je tu drugi sloj, NADA. Ona uvek mora postojati, pogotovo u sličnim situacijama gde nam je pokušavaju uzeti ne bi li isčezla iz nas. Nekada se to zaista desi ako smo prethodno ostali bez prvog sloja, bez ljubavi.

Ali zadnji sloj, ako je pravilno formiran, on je utemeljen, kao od betona. Toliko jak da mu soljni uticaji ne mogu ništa.

Sa tako jakim temeljom znamo da je lako nizati spratove.

Taj treći sloj je VERA.

Njoj ako smo predali i LJUBAV i NADU, imaćemo uvek to sveto trojstvo na okupu. Nikad ali nikad ne gubimo VERU jer život svakog od nas ima smisao i svako od nas smisao postojanja.

Svaka rana ima svoj lek i svaka suza ima svoj smeh.

Neda Gavrić
Neda Gavrić
Rođena u Banja Luci 1980. godine. Objavila tri zbirke poezije. Sav prihod od prodaje knjiga poklonjen je Udruženjima roditelja dece sa posebnim potrebama. Dobitnik Vidovdanske povelje za humanost, očuvanje tradicije i kulture svog naroda. Učesnik je mnogih Međunarodnih festivala, kako u regionu tako i širom Evrope. Njene pesme su se našle u par domaćih antologija i nekoliko evropskih. Pesme su prevođene na nemački, engleski, turski, rumunski, ruski...Član je Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije. Živi, radi i stvara u Parizu, gde je od skoro i član " Pesnika pariskog okruga".