fbpx

Nenad Marić: Rokenrol je moj život

Pred vama je priča o uspehu, primer ostvarenja sna, dokaz da onih čuvenih pet minuta u životu čeka svakog od nas, čak i u ovoj propaloj zemlji. Dokaz da sreća traje isto toliko, pa ako uspemo da je prepoznamo i zadržimo, dolazimo do onoga čemu svi težimo i u čemu verovatno jeste suština zadovoljstvo i mir na svim nivoima. Naravno da toj istoj sreći krenete u susret, da dovoljno radite, da verujete u sebe i ne plašite se onoga što ona ima da vam ponudi, ne plasite se pobede. On je to na vreme shvatio.

Nenad Marić (Vranje, 1971.) je “podeljena ličnost”– uporedo radi kao vrlo cenjeni stomatolog i vrhunski poeta i muzičar. Odrastao je u Vranju, a završio je Stomatološki fakultet u Nišu.

Objavio je dve zbirke poezije”Vikend na Mesecu” i ” U gradskoj vrevi”  –  (2014. godine), a zastupljen je i u Zborniku poezije Južne Srbije “Pesnički voz”, objavljenog 2010 godine.

Učesnik je mnogih pesničkih susreta, a sve je počelo sa Festivalom jugoslovenske poezije mladih u Vrbasu, gde je bio jedan od finalista 1996 godine, kada je i bio gost na Brankovom kolu u Sremskim Karlovcima. Prve uzore imao je u pop-rok i bit pesnicima, pa zato svoju poeziju često izvodi uz gitaru kao kantautor.

Po profesiji je doktor stomatolog. Živi i radi u Vranju.

Bio je učesnik Pesničkog voza, koji se organizovao i Pirotu, Zaječaru, Nišu, Leskovcu i Vranju. Od muzike preferira rokenrol “Novi talas” i jugoslovenski rokenrol pre rata. Svoje slobodno vreme koristi za pisanje pesama i stvaranje nove muzike.

Nenad je od samog početka shvatio svoj posao i svoj put, vrlo brzo je naučio pravila igre. Realnost je od njegovih primarnih osobina, koje je isktustvo u proteklih godina ojačalo, vodeći ga ka sazrevanju u svakom smislu. On radi svoj posao, uživa u tome, uči, obogaćuje sebe i svoj život na svim nivoima.

Pesme u zbirkama “Vikend na Mesecu” i “U gradskoj vrevi” , raspoređene su u nekoliko celina, zavisno od inteziteta emocija i boje osecaja. Planira da objavi knjigu facebook statusa po kojima je takođe dosta zapažen, kao i u elektronskom izdanju za Društvo živih pesnika.

 

Nenad Marić u slobodno vreme je umetnik na gitari i pisanju pesama, uporedo radeci u belom mantilu kao doktor. Jedan od onih doktora zbog kojih želite da vas zaboli zub ili da ne zaspite uz njegovu zbirku pesama.

Na kraju vredi ponoviti jos jednom:”Kad prestaneš da budeš hrabar, prestaneš da budeš ono što jesi”, to je poruka ove priče. Ako na nju nadovežemo ona tri pravila uspeha, voli ono što radiš, veruj i ne plaši se, onda možda imamo šanse da sreću sretnemo na pola puta.

Novinar Marko Spirić

Prethodni tekstVolio BIH
Sledeći tekstMisao dana
Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com