fbpx
spot_img

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar čestita Dan državnosti građanima Srbije

Povodom predstojećeg Dana državnosti Srbije, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar upućuje čestitku građanima Srbije.

„Povodom Dana državnosti koji obeležavamo u četvrtak, 15. februara, građanima Srbije upućujem srdačne čestitke i najbolje želje. Sretenje je dan kada obeležavamo prošlost, a pripremamo i slavimo budućnost Srbije. Na ovaj dan, pre 214 godina, počela je izgradnja moderne Srbije, podizanjem Prvog srpskog ustanka na čelu sa mojim pretkom Karađorđem, a pre 183 godine donet je prvi srpski ustav.

Danas je Srbija zemlja u kojoj se svakodnevno unapređuju demokratska načela, u kojoj se zna važnost ljudskih prava i značaj poštovanja svih razlika, bilo da su one verske ili nacionalne. Budimo istrajni na tom putu i nastavimo da gradimo pravnu državu u kojoj građani žive bezbedno i dostojanstveno, državu koja pamti i poštuje svoju prošlost, a u svakom trenutku je usmerena na budućnost i na očuvanje Srbije za našu decu.

Uz sećanje na Sretenje 1804. i sa željom da ovaj dan uvek slavimo kao ujedinjeni građani Srbije i celog sveta, čestitam vam naš veliki praznik. Živela Srbija!“, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar u svojoj poruci.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.