fbpx
spot_img

Njuz.net: Bračni par se dogovorio da obaveze oko dece ravnomerno rasporedi na babe

BEOGRAD, 28. mart 2019, (Njuz) – Jovana i Žarko Petrović, mladi bračni par iz Beograda, trude se da skladno podele teret zajedničkog života pa su postigli dogovor da obaveze oko dece ravnomerno podele na babe.

– Dobra, zdrava komunikacija i podela svakodnevnih poslova je osnova svakog uspešnog braka. Jovana i ja smo se uvek trudili da razgovaramo o stvarima koje nas tište i da dogovorom dođemo do rešenja problema. Isti pristup imamo i kod odgajanja dece – naglašava ovaj predani otac i muž.

– Prirodno je da je Jovana imala više obaveza oko njih dok su još dojila, a ja sam, naravno, pomagao koliko sam mogao. Deca su već velika, starije ima tri, mlađe godinu i po, Jovana se vratila na posao pa je sazrelo vreme za malo drugačiju organizaciju porodičnih obaveza. Seli smo, zrelo razgovarali i postigli dogovor da babe ravnomerno podele obaveze oko njih. Ostalo nam je još samo da osmislimo njihove aktivnosti i odredimo raspored po kojem će njih dve preuzimati decu – ispričao je ovaj mladi otac.

Njegova supruga potvrđuje da je kompromis ključan u održavanju dobre veze i da će joj podela obaveza oko dece znatno olakšati život.

– Prve godine sa decom su zaista bile naporne. To zna svaka majka. Sada kad su deca malo porasla i nisu toliko vezana za mene, shvatili smo da je vreme da brigu o njima podelimo na ravne časti. Vrlo brzo smo pronašli zajednički jezik i dogovorili se da ih moja majka ujutru vodi u vrtić, Žarkova će ih vraćati kući, a posle svi zajedno mogu u šetnju, park ili igraonicu, šta god već oni žele – navela je Jovana.

Ona je takođe rekla da će kupiti različite sportske rekvizite, lopte, rekete, trotinete, pa će uvek imati sijaset mogućnosti da ispune dan.

– Mislim da nećemo imati problema oko usklađivanja obaveza. Ako ih ipak bude, uvek u pomoć mogu da priteknu dede ili moja mlađa sestra – objasnila je Jovana detalje zajedničkog plana i dodala da je ubeđena da će babe oberučke prihvatiti ovu ideju jer će, pored vremena provedenog sa unucima, imati priliku da se druže sa vršnjacima koji čuvaju svoje unuke.

Bojan Savić

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.