fbpx
spot_img

Njuz.net: Šveđani otpustili selektora jer su protiv Italije igrali ružan fudbal

STOKHOLM, 14. novembar 2017, (Njuz) – Dan nakon plasmana Švedske na Svetsko prvenstvo fudbalski savez ove zemlje doneo je odluku o prekidu saradnje sa selektorom Jane Andersonom zbog ružne igre koja je prikazana u meču protiv Italije.

Karl-Erik Nilson, predsednik fudbalskog saveza, naglasio je da plasman na Mondijal jeste veliki uspeh, ali da dekadentna igra, koju je reprezentacija prikazala u revanš meču baraža, nije u skladu sa renomeom Švedske.

– Želeo bih pre svega da se zahvalim Andersonu na dobroj saradnji i ostvarenom rezultatu, ali igra koju smo pružili u sinoćnjem meču je bila jako loša i to je nešto preko čega ne možemo da pređemo. Niko od nas ne želi da gleda tim koji se stalno brani sa deset igrača, koji ne stvara šanse i čija se taktika svodi samo na to da ne primi gol. Tačno je da smo propustili prethodna dva Svetska prvenstva, ali to nije dovoljan argument da bismo tolerisali ružan fudbal – objasnio je Nilson.

– Svestan sam da ovaj potez neće naići na odobrenje dela navijača, ali i oni treba da budu iskreni i da priznaju da izbacivanje nikad slabije Italije nije baš toliki podvig. Dali smo samo jedan gol timu koji, osim Bufona, nema nijednog igrača najviše klase, a i Bufon je pred penzijom. Uostalom ni osvajanje drugog mesta u grupi sa Francuskom, koja je jedva pobedila Luksemburg, Holandijom, koja je već godinama u padu, prosečnim timovima Bugarske i Belorusije i autsajderom Luksemburgom nije nešto zbog čega bismo trebali da plasman na Svetsko prvenstvo posle 12 godina posmatramo kao veliki uspeh – rekao je predsednik fudbalskog saveza.

Nilson je istakao da će u ugovoru sa novim selektorom stajati klauzula o igranju lepog fudbala.

– Ukoliko i sa novim selektorom budemo igrali kao sinoć i on će dobiti otkaz, bez obzira na plasman na Svetskom prvenstvu – izjavio je on.

Soko Sokolović

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.