fbpx
spot_img

Nole počinje sa pripremama za letnju američku seriju

Foto: AP
Foto: AP

Kao najbolji teniser sveta Novak će krajem jula otputovati na američki kontinent gde će počev od 4. avgusta nastupiti na tri velika turnira.

Prva stanica našeg tenisera biće “Rogers Cup” u Torontu, koji će se održati od 4. do 10. avgusta.

Turnir u najvećem gradu Kanade pripada Masters seriji, a Novak je prošle godine stigao do polufinala gde je zaustavljan od strane Rafaela Nadala (4:6, 6:3, 5:7). Prema tome, predstoji mu odbrana 360 ATP poena.

Već sledeće nedelje na programu je novi Masters turnir, “Western & Southern Open”, koji će se od 10. do 17. avgusta odigrati u Sinsinatiju.

Novak će u Sinsinatiju braniti svega 180 bodova s obzirom da je prošle godine poražen od Džona Iznera u četvrtfinalu (6:7, 6:3, 5:7).

“Western & Southern Open” jedini je Masters turnir koji nedostaje Srbinu. Novak je ujedno i jedini teniser koji je osvojio osam Masters turnira od ukupno devet.

Vrhunac letnje američke turneje rezervisan je za poslednji Gren Slem turnir u sezoni, US Open (25. avgust – 8. septembar).

Pre dvanaest meseci Novak je na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku stigao do finala (brani 1200 poena) koje je posle četiri odigrana seta pripalo Rafaelu Nadalu (2:6, 6:3, 4:6, 1:6).

Biće to Novakovo deseto učešće na US Openu, gde je 2011. bio šampion i još četiri puta finalista.

Nakon turnira u Americi pred Novakom su turniri u Aziji i Evropi gde brani četiri titule: Peking (500), Šangaj (1000), Pariz (1000) i ATP World Tour finale u Londonu (1500).

Izvor: novakdjokovic.com

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.