fbpx
spot_img

Nov krov, stolarija i zidovi za smederevski vrtić „Veseli cvetovi”

Novak Đoković fondacija doniraće 10,5 miliona dinara za radove na rekonstrukciji smederevskog vrtića Veseli cvetovi, koji u ovom času pohađa čak 345 mališana.

Sporazumom o saradnji, koji su potpisali predstavnici fondacije, lokalne predškolske ustanove Naša radost i gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, predviđena je sanacija krova, zamena spoljne stolarije, kao i obrada zidova i plafona u ovom objektu.

Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac odeljenja za implementaciju programa i projekata Novak Đoković fondacije istakla je da je ulaganje u rekonstrukciju ovog vrtića procenjeno kao neophodno kako bi se stvorili optimalni uslovi za boravak dece.

Loše stanje krova i spoljne stolarije u objektu otežavaju održavanje temperature i smanjuju energetsku efikasnost, posebno u zimskim mesecima. Ovakva situacija otežava i ometa kvalitetan svakodnevni rad vaspitača i njihovih saradnika i boravak dece u ovom prostoru. Zbog toga mi je zadovoljstvo što smo danas potpisali sporazum koji je polazna tačka za zajednički rad na stvaranju boljih uslova za obrazovanje dece u vrtiću Veseli cvetovi , navela je Džudža Jakovljević.

Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva, istakla je da Smederevo svake godine postaje sve bogatije decom i da postoji potreba ne samo za adaptacijom postojećih, već i za izgradnjom novih.

Ovo nije prvi put da fondacija Novak Đoković sarađuje sa Smederevom. Novak Đoković posetio je smederevske vrtiće 2011. godine, nakon što je postao ambasador UNICEF-a, i to zbog dobrih programa inkluzije koje sprovode vrtići. Već naredne godine, fondacija je ponovo posetila Smederevo, i to zbog adaptacije objekta u selu Lipe, rekla je gradonačelnica.

Mirjana Ćosić, direktorka predškolske ustanove Naša radost iz Smedereva zahvalila se fondaciji Novak Đoković na ovoj donaciji.

Donacija namenjena adaptaciji našeg vrtića Veseli cvetovi omogućiće kvalitetnije uslove za razvoj, odrastanje i učenje 345 devojčica i dečaka uzrasta od 1 do 6,5 godina koji pohađaju naše programe. Želimo da se zahvalimo fondaciji, u ime dece, njihovih porodica i zaposlenih u predškolskoj ustanovi Naša radost, rekla je Ćosić. 

Projekat rekonstrukcije vrtića Veseli cvetovi predložila je PU Naša radost na konkursu Novak Đoković fondacije za 2015/ 2016. Podsećamo da je u toku Konkurs za projekte za proširenje kapaciteta predškolskog obrazovanja, koje će fondacija realizovati u 2018. godini. 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.