fbpx
spot_img

Novak Đoković fondacija izabrala 20 projekata za 2016.

Reč je o projektima koji su izabrani na konkursu u periodu od 20. novembra do 20. decembra prošle godine. Sredstva će biti uložena u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije. Projektima će biti obuhvaćeni i objekti u opštinama koje su bile pogođene poplavama u toku 2014. i 2016. godine, a u planu je i adaptacija prostora u nedovoljno razvijenim sredinama, gde će biti otvorene nove Školice života.

Lepše detinjstvo za 5.000 mališana širom Srbije

Prilikom predstavljanja novih projekata Jelena Đoković, direktorka Novak Đoković fondacije, istakla je da je fondacijski tim pažljivo i temeljno birao projekte koji će biti realizovani u ovoj godini.

D7D_8316

Tokom prošlogodišnjeg konkursa na adresu Fondacije pristiglo je 1.400 projekata. Trudili smo se da izaberemo one u kojima deca pohađaju predškolske programe u veoma teškim uslovima i želeli smo to da promenimo nabolje. Puno vremena i truda smo uložili kako bismo napravili najadekvatniji izbor predškolskih i školskih ustanova koje će u narednih nekoliko meseci biti rekonstruisane, sređene i opremljene. U svom radu polazimo od toga da je za srećno detinjstvo svakog deteta veoma važno ulagati u programe ranog obrazovanja i razvoja, kako bismo stvorili jednake šanse za sve njih. Verujemo da će ove investicije omogućiti da 5.000 mališana iz 20 gradova, u kojima ćemo realizovati projekte, dobije bolje uslove odrastanja. Ovo je prilika i da pozovem sve pojedince i kompanije da razmišljaju o budućnosti naših najmlađih i pomognu kako bi deca sanjala velike snove, rekla je direktorka Fondacije.

Tim Novak Đoković fondacije je već krenuo sa radom i svakodnevno je na terenu kako bi svi projekti bili završeni u predviđenom roku.

D7D_8345

Sredstva koja ćemo uložiti su za sada okvirna i iznose 700.000 evra. Konačan iznos ćemo znati kada budemo potpisivali ugovore, odnosno kada budemo imali uvid u celokupnu situaciju u svakoj ustanovi, i o tome informisati javnost.  Najveći projekti za ovu godinu su rekonstrukcija objekta PU “Naša radost” u Aleksandrovcu, zatim adaptacija stare škole za potrebe vrtića u Medoševcu kraj Niša i rekonstrukcija objekta “Veseli cvetovi” u Smederevu. Učinićemo sve da popravimo situaciju u Žagubici u PU “Poletarac” gde mališani dane provode u lošim uslovima i nemaju adekvatne igračke, stolove i stolice. Radujemo se što će deo Doma zdravlja u Prnjavoru za koji mesec biti nova Školica života, dok će Mesna zajednica u Odžacima, takođe biti prilagođena potrebama mališana, pa će i tu nići deseta po redu Školica života, rekla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije.

Projekti koji će biti završeni među prvima su uređenje igrališta u Novom Bečeju i opremanje dvorišta u tri vrtića u okviru PU “Radost” u Srbobranu.  U toku su, takođe, i pripreme kako bi se krenulo sa preuređenjem stare škole za potrebe vrtića u Medoševcu.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.