fbpx
spot_img

Novak Đoković fondacija osvojila nagradu programa „ATP ACES For Charity“

Među devet dobitnika nagrada programa „ATP ACES For Charity“, ove godine se našla Novak Đoković fondacija, nagrađena grantom u vrednosti od 15.000 dolara, za aktivno ulaganje u rani razvoj dece. Svi dobitnici su bili nominovani od strane Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP World Tour) i čelnika teniskih takmičenja širom sveta.

Osvojena donacija biće utrošena za organizaciju Kampa prijateljstva – Drugarijada 2017. godine. Drugarijada je događaj koji NĐF tradicionalno organizuje svake godine na jesen, sa ciljem da deci iz ekonomsko ugroženih sredina omogući da steknu nova znanja, iskustva i prijatelje.

Već sedmu godinu zaredom, program „ATP ACES For Charity“ predstavlja globalnu inicijativu koja ima za cilj ulaganje i oporavak zajednica u kojima se igraju ATP World Tour turniri, kao i buđenje svesti i motivisanje organizacionih timova turnira, igrača i čelnika da se pridruže dobrotvornim inicijativama. Od 2011. godine ovaj program donacija nagradio je 76 projekata u iznosu oko 940.000 dolara.

Osim Novak Đoković fondaciji, dodeljeno je još osam grantova humanitarnim programima i organizacijama posvećenim mladima: program britanskog tenisera Džejmija Mareja, usmeren na zaštitu prava najugroženije i zanemarene dece u Kolumbiji, fondacija Zelmerlöw & Björkman u Keniji, fondacije Corazoncitos i Tenis Urugvaj, Greater Curacao Tennis PatronsFondacija, SOS dečija sela, Golden Wings Art rehabilitacioni centar za nepokretnu decu u Pekingu. Takođe, podržana su četiri društvena projekta od strane čelnika turnira Rio Open: „Tenis za sve“, „Teniska škola solidarnosti“, „Tenis u Lagoa“ i „Škola tenisa Fabijana de Paul“.

Novak Đoković fondacija se bavi ulaganjem u obrazovanje dece do šest godina, pre svega u nerazvijenim i siromašnim mestima, gde veliki broj dece ne ide u vrtiće. Fondacija teži da pruži adekvatnu stimulaciju i okruženje za zdravo odrastanje, a u 2016. godini Novak Đoković fondacija je kroz realizovane projekte i programe obuhvatila više od 6.000 mališana u celoj Srbiji.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.