fbpx
spot_img

Novak Đoković fondacija u 2016. godini ulepšala detinjstvo više od 6.000 mališana

U 2016. godini Novak Đoković fondacija je kroz realizovane projekte i programe obuhvatila više od 6.000 mališana u celoj Srbiji.

Uspešno je nastavljen projekat “Školice života – zajedno za detinjstvo” i danas oko 100 dece pohađa novootvorene Školice u Šidu i Pećincima. Sa konkursa za projekte 2015/2016. godine kompletno je završeno šest projekata. Zahvaljujući donaciji fondacije opremljeni su predškolski i školski objekti u Žagubici, Vlasotincu, Novom Sadu, Staroj Pazovi, Svilajncu, Ćupriji i Guči.  U protekloj godini obeleženi su Međunarodni dan knjige i Međunarodni dan sporta, a održani su i tradicionalni događaji, poput, Kampa prijateljstva – Drugarijada, i dodela novogodišnjih poklona predškolskim ustanovama i hraniteljskim porodicama sa teritorije Vojvodine u saradnji sa Radio-televizjom Vojvodine. Novak Đoković fondacija je samo kroz ove događaje obuhvatila 1.000 mališanapredškolskog uzrasta.

Puno rada, truda i energije uložili smo u prethodnom periodu kako bi realizovali što veći broj projekata usmerenih na rani razvoj i rano obrazovanje. Obišli smo veliki broj opština, sela i gradova ne bi li na najbolji mogući način donirali sredstva fondacije. Srećni smo što smo ulepšali detinjstvo i uslove odrastanja hiljade mališana. Ponosni smo što smo ulagali i u obrazovanje onih koji uče i brinu o našoj deci – na 200 sati obuke za nastavnike i vaspitače u okviru projekata Školice života i MindUP – kaže Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije.

Ona napominje da je u toku realizacija ostalih Školica života koje će biti otvorene u Vladimircima, Šapcu, Mionici i Odžacima.

Sa prošlogodišnjeg konkursa potpisani su ili su u procesu potpisivanja ugovori za projekte u Srbobranu, Gornjem Milanovcu, Aleksandrovcu, Požegi i Medoševcu. Donacije ka predškolskim ustanovama koje se odnose na opremanje ili rekonstrukciju vrtića u ovim opštinama biće realizovane u narednim mesecima.

Lokalne samouprave su veoma važni partneri fondacije i zahvaljujući njima uspešno smo otvorili sve naše Školice života, ali i u ovoj godini kompletno završili opremanja predškolskih i školskih ustanova sa konkursa za projekte. Očekujemo njihovu podršku i u 2017. kako bi u što kraćem roku ustanove koje su aplicirale na konkurs i kojima su sredstva odobrena upotpunile neophodnu dokumentaciju, i sa nama potpisale ugovor neophodan za finalnu fazu opremanja objekata. U ovom trenutku kompletiranje dokumentacije je u toku i to u Žitorađi, Kruševcu, Novom Sadu i Smederevu – ističe Džudža Jakovljević.

nem_3882

Novi konkurs za projekte biće otvoren po završetku svih projekata sa konkursa 2015/2016. godina.

U 2016. godini Fondacija je završila trogodišnji pilot projekat Porodični saradnik, u saradnji sa UNICEF-om i Ministarstavom rada, zapošljavanja i socijalne politike, čija implementacija u državni sistem socijalne zaštite se očekuje. Takođe, realizovan je i program “MindUP” u saradnji sa “Hawn foundation” u okviru kog je u toku 2016 godine krenuo drugi ciklus obuke u 4 grada u Srbiji.

Proteklu godinu obeležila je i saradnja sa Harvard Univerzitetom, kao i projekti “Akademija malih genija – Tesla Genius” i “Mesec muzike”.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.